Επικοινωνιολόγος και με τη βούλα του Πανεπιστημίου !!!!

Επικοινωνιολόγος και με τη βούλα του Πανεπιστημίου !!!

Είχαμε την ηθική ευτυχία και τιμή συνάμα, να ολοκληρώσουμε πρόσφατα έναν πολύ ενδιαφέροντα μονοετή κύκλο σπουδών μέσω e-learning, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με δεκατρία μαθήματα και πρακτική εξάσκηση και γενικό βαθμό «85%, Άριστα», στο πεδίο «Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση». Ήτοι έναν  από τους προσφιλείς μου εκπαιδευτικούς τομείς, στον οποίο εδώ και χρόνια, εν τοις πράγμασι κατά ένα μέρος κατατρίβομαι. Και να γίνω έτσι Επικοινωνιολόγος και με την βούλα του Πανεπιστημίου Αθηνών !

Ήταν αληθινά μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία, την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα, σε κάθε έναν που ενδιαφέρεται να εξειδικευτεί στο φάσμα των «public relations» και του «management», δοθέντος ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει εξαιρετική εκπαιδευτική δουλειά, με τις άρτιες και σύντονες προς τον γοργό κοινωνικό βηματισμό δομές του, στο πεδίο του e-learning. Τις σύγχρονες εξ αποστάσεως δηλαδή, εκπαιδευτικές τεχνικές.

Ο μονοετής κύκλος που οδηγεί σε λήψη πτυχίου «εξειδικευμένης επιμόρφωσης», συνίστατο σε δεκατρία μαθήματα και την πρακτική εξάσκηση, των οποίων τις επιμέρους ενότητες, έχεις την δυνατότητα να μελετήσεις καθεμία, σε ένα χρονικό εύρος δυο εβδομάδων και να εξεταστείς επίσης, στην ειδικά σχεδιασμένη ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω ίντερνετ. Και αντιλαμβάνεται εδώ ο αναγνώστης, πόσο σημαντικό είναι αυτό, για όσους εργάζονται, δοθέντος ότι έχεις την δυνατότητα να διαβάζεις και να εξετάζεσαι, ακόμα και τα μεσάνυχτα ! Στην κοινωνία της πληροφορίας, όπου όλα αλλάζουν με αστρικές ταχύτητες και το επίπεδο ασφάλειας στην ταυτοποίηση ενός ανθρώπου, επιτυγχάνεται από το αποτύπωμα της ίριδας του ματιού! οι ευκαιρίες στην εκπαίδευση, αλλά και οι τεχνικές που εκσπάζουν τους χρονικούς και άλλους κοινωνικούς «αποκλεισμούς», πρέπει να είναι άνευ ορίων, unlimited. Τούτο εξάλλου συνιστά και εμπέδωση της δημοκρατίας και των ίσων ευκαιριών, να απομειώνεις δηλαδή ως πολιτεία κοινωνικά, κάθε μορφής εκπαιδευτική και πολιτισμική ανισορροπία. Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την εξαιρετικά επιτυχημένη απόκρισή του, στις εκτινασσόμενες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής μας.

Ιδιαίτερη ευχαρίστηση μου προξένησε η μαθητεία μου, στην επιμέρους ενότητα της  επικοινωνίας, την «Προπαγάνδα», ένα αντικείμενο στο φάσμα της πολιτικής επικοινωνίας, του οποίου η καλή γνώση διανοίγει τεράστιες δυνατότητες, ενώ μου παρείχε συνάμα το θεωρητικό υπόβαθρο, για να κατανοήσω τους αδιόρατους πολλές φορές μηχανισμούς του πολιτικού γίγνεσθαι, αλλά και τις αστάθμητες τροπές του πολιτικού παιγνίου.

Αναβαπτισμένος και με γόνιμη θεωρητική γνώση στην φαρέτρα μου, στην πολιτική επικοινωνία, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, βουτάω και πάλι στα βαθιά νερά της – μετά από μακροχρόνια πρακτική εμπειρία και ενασχόληση – με την προοπτική να αφήσω στο στίγμα μου, με ήθος, σεβασμό στην προσήκουσα δεοντολογία και όραμα, για την θεσμική ακεραίωση της πολιτικής και της δημοκρατίας. Όραμα να αναδεικνύω όπου ασχολούμαι, τις θέσεις, τα προγράμματα και τις πολιτικές προτάσεις και όχι τα φθηνά υποκατάστατα τους,  που οδηγούν σε παραμορφωτικές στρεβλώσεις για την κοινωνία.

Θερμές ευχαριστίες λοιπόν σε όλους τους συντελεστές του Πανεπιστημίου Αθηνών και στον ομώνυμο Τομέα του, της «Δια Βίου Μάθησης», με την παράλληλη παρό-τρυνσή μου σε όσους ενδιαφέρονται, να μην διστάσουν να παρακολουθήσουν τα, εξαιρετικής ποιότητας και προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας, e-learning Προγράμματά του, σε πλήθος επιστημονικών αντικειμένων, που επικουρούνται από τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές του δομές.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 2-8-18

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »