Όλα για την Ελλάδα, από την θρυλική «Ψωροκόσταινα» !

 Όλα για την Ελλάδα, από την θρυλική «Ψωροκόσταινα» !

Καλημέρα, αγαπημένοι μου Αθηναίες και Αθηναίοι,


Χρόνια Πολλά, για την κορυφαία ημέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας – 25-ης Μαρτίου, που οι Έλληνες ενωμένοι σαν μια γροθιά, με την ηθική αρωγή – προπαρασκευή των λογίων του έθνους, Ρήγα Φεραίου, Αδαμάντιου Κοραή, Άνθιμου Γαζή, Νεόφυτου Δούκα, Κωνσταντίνου Κούμα κ.α., αποτίναξαν τον «βαρύν και απαραδειγμάτιστον ζυγόν τετρακοσίων ετών σκλαβιάς, της οθωμανικής δουλείας», στα λόγια του ποιητή Ανδρέα Κάλβου. Χρόνια Πολλά συνάμα, για τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου μας- Παναγίας, προστάτιδος και μητέρας όλων των Ελλήνων !

Ας θυμηθούμε έτσι την κορυφαία σημερινή μέρα, την έξοχη, ανιδιοτελή προσφορά μιας μοναδικής Ελληνίδας, της θρυλικής Πανοραίας Χατζηκώνστα – «Ψωροκόσταινας», που ενώ της έχουν σφαγιάσει οι  Τούρκοι τα τέσσερα παιδιά και τον άνδρα, ερχόμενη για να σωθεί στο Ναύπλιο, όταν μαθαίνει για τον έρανο των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, προσφέρει και το μοναδικό της δαχτυλίδι, από  το οποίο πρόσβλεπε πουλώντας το να ζήσει. Και λέει το ηθικά υπέροχο, ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας, που θα επισκοπεί διαχρονικά στην οικουμένη, την πνευματική άθληση, το ιδεώδες της ελευθερίας και τον Πολιτισμό !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας 

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 
25-3-2024

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »