Ηθική λάμψη και μεγαλοπρέπεια, με τις κυρίες της «Παναθηναϊκής» !!!

Ηθική λάμψη και μεγαλοπρέπεια, με τις κυρίες της «Παναθηναϊκής» !!!

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με σε ένα κλίμα ηθικής ευκρασίας και κοινωνικής μεγαλοπρέπειας, έκοψε πρίν λίγες ημέρες την πίτα της στην «Αίγλη» του Ζαππείου, η «Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών», εκπέμποντας με την λάμψη της, τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα. Η αγαπημένη μας «Παναθηναϊκή», με περίσεπτα γυναικεία μέλη της ελληνικής κοινωνίας, που παράγει ένα πολυμερές και εμπνευσμένο κοινωνικά έργο, αντλώντας από τις κλασικές ελληνικές αξίες ζωής, την αγάπη, την φιλότητα και την αλληλεγγύη και έχει αποτυπώσει αδρά τον ηθικό της σφραγιδόλιθο στα πολιτισμικά μας δρώμενα, με πολύ υψηλού κύρους πολιτισμικές εκδηλώσεις, όπως για τον πρωτόθρονο οικουμενικό μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και άλλες μεγάλες φυσιογνωμίες της ελληνικής γραμματολογίας.

Στην επιβλητική «Αίγλη» του Ζαππείου Μεγάρου λοιπόν, προσήλθε πλήθος γυναικών από τα παραρτήματά της στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα – που καταδεικνύουν ότι είναι ένας ζωντανός και πολύ εργώδης κοινωνικός οργανισμός – όπως την Πάτρα, την Κατερίνη και άλλες γωνιές της Ελλάδος και κόβοντας την ιερή πίτα του Μεγάλου Βασιλείου, αντάλλαξαν ευχές, για μια δημιουργική νέα χρονιά 2018, μεστή σε δράσεις, για τα την γυναίκα, τον πολιτισμό και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Πεδία στα οποία τα τελευταία χρόνια, η «Παναθηναϊκή» αναπτύσσει σπουδαίο, υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας και πολυμερές έργο.

Αμφιτρύωνας της βραδιάς η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής», διακεκριμένη δικηγόρος και τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ-α Μαρία Γιαννίρη, μετά του εξαιρετικού Διοικητικού Συμβουλίου της, τις ερίτιμες κυρίες : Μαρία Χατζηνάσιου, Ματίνα Δασκαλάκη, Γρηγορία Κορδοπάτη – Πατεράκη, Έφη Μπούνα, Κική Σπανού, Ραλλού Τσενέ, που συναποτελούν μια συμπαγή δυνατή ομάδα, με ηθική ενότητα και πολυεδρική κοινωνική και πολιτισμική δράση.

Την διάστικτη από αξιοπρέπεια και πολιτισμό, εκδήλωση κοπής πίτας, της «Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών», τίμησαν παρά πολλές προσωπικότητες, από το φάσμα των γραμμάτων, της πολιτικής, της τέχνης, της Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τ.τ. Υπουργούς κ.κ. Φάνη Πετραλιά και Νίκο Δένδια, τις έγκριτες δημοσιογράφους κ.κ. Νίνα Βλάχου και Πηνελόπη Γαβρά, την κ-α Λαιμού και πολλούς άλλους, που με την ευγένεια και την αγάπη τους, προσέδωσαν ξεχωριστό χρώμα, στο ωραίο αυτό κοινωνικό συναπάντημα. Παρόντες και εμείς δυναμικά με καλές φίλες, στις ερίτιμες κυρίες των Αθηνών, για να αρδεύσουμε από την ηθική τους λάμψη και την ατέλευτη αγάπη τους για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, που τόσο γενναιόδωρα ξοδεύουν.

Επακολούθησαν τραγούδι και χοροί, με εξαίρετους αισθαντικούς νέους τραγουδιστές, που μας ταξίδεψαν, ωστόσο όχι μόνο στις τελευταίες τραγουδιστικές μας επιτυχίες, αλλά και σε παλιά αισθαντικά τραγούδια της «Belle époque» των Αθηνών. Του Γούναρη, του Μωράκη, του Γιαννίδη, της Ελίζας Μαρέλη, της Νάντιας Κωνσταντοπούλου και πολλών άλλων μεγάλων του τραγουδιού μας, οι οποίοι χρωμάτισαν με την αισθαντική φωνή τους, την παλιά Αθήνα.

Θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Παναθηναϊκής» και να συνεχίσει απρόσκοπτα το ευγενές και νοηματισμένο από τις αξίες αρετής των Ελλήνων, κοινωνικό της έργο. Ο Ιερός Βασίλειος – μέγας των χριστιανικών γραμμάτων μας – να χαρίζει υγεία και ηθική ευπραξία, στις εξαίρετες αυτές γυναίκες μας, που διακονούν την αλληλεγγύη, τα γράμματα και τον πολιτισμό.

Χρόνια Πολλά με την ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ερίτιμες κυρίες μας της «Παναθηναϊκής» και κάθε επιτυχία στο ευγενές έργο σας !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »