Από την συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Φάκου «Τρόμος πάνω από την πόλη», στην Αμαλιάδα 30-9-17

Από την συγκινητική παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Φάκου
«Τρόμος πάνω από την πόλη», στην Αμαλιάδα  30-9-17

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής έξαρσης, αλλά και αγάπης για τον πολιτισμό, έγινε στις 30-9-17, στον πολιτισμικό χώρο «Κτίριο Τατάνη» στην Αμαλιάδα, η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του εξαίρετου συγγραφέα και ατίμητου φίλου Γιώργου Φάκου και με την πολυφρόντιστη επιμέλεια των εκδόσεων «Δυάς Εκδοτική», που πραγματική περιέβαλλαν το βιβλίο με την άψογη αισθητική τους επιμέλεια και του έδωσαν ένα ακόμα «ατού», για το αναγνωστικό του κοινό. Σημειώνοντας εμβόλιμα ότι τις εκδόσεις «Δυάς Εκδοτική», διευθύνει με αγάπη και μεράκι για το βιβλίο, ο κ-ος Γιώργος Μωύσογλου. Πλήθος κόσμου από όλη την Ηλεία, αλλά και εξέχουσες προσωπικότητες από το φάσμα της πολιτικής της αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, της πάντοτε πρωτοπορούσας Ηλειακή σκηνής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Πύργος κ-ος Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιδήμαρχος Πήργου κ--ος Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο τ. Αντινομάρχης κ-ος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο αντιδήμαρχος Αμαλιάδας κ-ος Επαμεινώνδας Παναγιωτόπουλος, οι τ. Δήμαρχοι Βώλακος, Ιάρδανου, Λεχαινών, Γαστούνης, Τραγανού κ.κ. Αδαμόπουλος, Αριστειδόπουλος, Αρβανίτης, Λούρμπας, Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλείας κ-ος Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών κ-ος Μπάμπης Παλλαδινός, ο εκδότης της εφημερίδος «ΠΑΤΡΙΣ» κ-ος Λεωνίδας Βαρουξής, κ.α. κατέκλυσαν το υψηλής αισθητικής κτίριο Τατάνη, για να εκφράσουν νοερά την αγάπη τους και την άφατη φιλία τους, στον ηθικά ευγενή και άξιο Γιώργο Φάκο. Στον Γιώργο της καρδιάς μας – όπως όλοι τον αποκαλούμε – που με την δημοσιογραφική του ευπρέπεια, το ευγενές κοινωνικό του ήθος, αλλά και την συγγραφική του αξιοσύνη, έχει κερδίσει τις καρδιές μας και την αγάπη μας αδιαπραγμάτευτα. Από τις παρουσίες που γέμισαν με περισσήν χαρά, τόσο τον συγγραφέα, όσο και εμένα, ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» και Διευθυντής της «ΟΡΤ» (Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης) κ-ος Λεωνίδας Βαρουξής, που στην κυριολεξία μας άνδρωσε δημοσιογραφικά και σμίλευσε τα βήματά μας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στην ηλειακή δημοσιογραφική σκηνή. Μας γέμισε με πολλήν χαρά, μας χειροκρότησε ζεστά από τα βάθη της καρδιάς του και μας αναρρίπισε τόσες και τόσες ωραίες μνήμες, στο διάβα μιας εικοσαετούς δημοσιογραφικής πορείας μαζί του, συγκινώντας όλους μας. Λεωνίδα, έτσι απλά σε ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σε αγαπούμε πολύ !

Ο Γιώργος Φάκος, μου έκανε την μεγάλη τιμή, να είμαι ο κεντρικός παρουσιαστής του βιβλίου του – κάτι για το οποίο δημόσια του απευθύνω τις ηθικές ευχαριστίες μου – και είχα έτσι την ευκαιρία να πω δυο λόγια για το βιβλίο του, στο φάσμα της αστυνομικής νουβέλας, ένα πεζογραφικό είδος, που με την διάδοση των ψυχαναλυτικών μεθόδων και των θρίλερ στις πολυσυλλεκτικές κοινωνίες, κερδίζει όλο και περισσότερο τις καρδιές των αναγνωστών και τους προσφέρει πιο ευχάριστες και πιο «ξεκούραστες» αναγνωστικές διεξόδους.

Σημειώνοντας ακόμα την εξαίρετη παράδοση στην πατρίδα μας του απαράμιλλου συγγραφέα αστυνομικής νουβέλας Γιάννη Μαρρή και στην διεθνή βιβλιογραφία του σπουδαίου Γαλλοελβετού Ζώρζ Σιμενόν, που μας κληροδότησε στα πολυδιαβασμένα και αναγνωρισμένα παγκοσμίως έργα του, τον περίφημο επιθεωρητή Ζυλ Μαιγκρέ !



Ο «Τρόμος πάνω από την πόλη» του έξοχου και στο αστυνομικό μυθιστόρημα Γιώργου Φάκου, ξετυλίγει την πλοκή του ευρύχωρα, με μιαν αριστοτεχνική γραφή, χωρίς να στομώνει και να κουράζει τον αναγνώστη. Ενώ η εύπλαστη, γλαφυρή, ρέουσα και ηθικά δυνατή γλώσσα του συγγραφέα, με παραστατική ενάργεια, τον κερδίζει αμέσως και τον εξωθεί στο να διαβάσει την νουβέλα απνευστί. Είναι μια χαρισματική συγγραφική σύνθεση που αξίζει να διαβαστεί, προσφέροντας στου αναγνώστες ωραίες και ξεκούραστες αναγνωστικές στιγμές, ενώ φέρει στο ακέραιο τις σημαντικές συγγραφικές αρετές του αξιαγάπητου Γιώργου Φάκου, που και στην αστυνομική νουβέλα, μας δίνει σημαντικά δείγματα της δουλειάς του.


Μοναδικέ φίλε Γιώργο Φάκο, σου απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, το βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσεις απρόσκοπτα, με την γνωστή ευαισθησία σου, να σκορπάς, την ψυχή σου, στα δύσβατα, μα και γοητευτικά συνάμα μονοπάτια, της συγγραφικής δημιουργίας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »