Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος αύριο Τετάρτη, 11:00 π.μ. στην ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ (102,4 Fm) για το νέο βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη …

Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος αύριο Τετάρτη, 11:00 π.μ. στην ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ (102,4 Fm)
για το νέο βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη …


Προσκεκλημένοι αύριο Τετάρτη 18-10-17 και ώρα : 11:00 π.μ. στα Ραδιοκύματα της ΕΡΤ στους 102,4 στα F.M., στην εκπομπή του έγκριτου δημοσιογράφου της ΕΡΤ κ-ου Χρήστου Πλευριά,  θα παρουσιάσουμε το βιβλίο του τ. υπουργού και σημαίνοντος στελέχους της «Νέας Δημοκρατίας» και της μεταπολιτευτικής πολιτικής μας σκηνής, κ-ου Γιάννη Βαρβιτσιώτη, «ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ, 1981-1993, που κυκλοφορεί από τον «Πατάκη».

Το βιβλίο αποτελεί το Β΄ Μέρος της πολιτικής βιογραφίας του Γιάννη Βαρβιτσιώτη κατά το χρονικό διάστημα 1981-1993 και ουσιαστικά συνιστά μια πανοραμική κάτοψη της πολιτικής μας σκηνής, της κρίσιμες δεκαετίες 80΄και 90΄στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου και έλαβαν χώρα κοσμοϊστορικά γεγονότα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Ενώ από την άλλη, αποτυπώνει και την πολιτική βιοτροπία της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που επεχείρησε μια πλατιά μεταρρυθμιστική παρέμβαση, καταλείποντας σημαντικό έργο και ανοίγοντας τον δρόμο για ριζοσπαστικότερες αλλαγές στο φάσμα της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης και αλλού. Τέλος κάνει εκτενή αναφορά και στην θητεία του υπουργού στο κρίσιμο υπουργείο της Εθνικής Άμυνας, σε μια κρίσιμη περίοδο, για την Βαλκανική και τους ευρύτερους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς της χώρας.

Θα μιλήσουμε έτσι :

Για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Τα μεγάλα σκάνδαλα που έκσπασαν και τάραξαν τον δημόσιο βίο

Την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στην Βαλκανική 

Αλλά και για πολλά άλλα, που σηματοδότησαν κεντρικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Συντονιστείτε ΜΑΖΙ μας, αύριο στην ΕΡΑ, στις 11:00 π.μ. στους 102,4 Fm, για μια ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική περιήγηση, στα πολιτικά δρώμενα των δεκαετιών 80΄και 90΄.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »