Υψηλό ήθος και επαγγελματισμός ...

Υψηλό ήθος και επαγγελματισμός ...

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για μιαν ακόμα φορά το ανεπανάληπτο σε φυσικές ομορφιές ελληνικό καλοκαίρι, αμαυρώνεται απο τον όλεθρο της πύρινης λαίλαπας. Χιλιάδες στρέμματα ατίμητου δασικού πλούτου γίνονται βορά των οικοπεδοφάγων, ενίοτε δόλιων σχεδίων πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης της πατρίδας μας – αφού χρόνια μετά απο καταστροφικές πυρκαγιές στα νησιά μας, απεδείχθη ότι υπήρχε δάκτυλος τούρκων εμπρηστών - αλλά και και κάθε μορφής κακοήθειας, απένανατι στους δασικούς μας πνεύμονες.

Πάραυτα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής μας, εξεδήλωσαν άψογα αντανακλαστικά αντιμετώπισης των πυρακαγιών και με υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατόρθωσαν να απομονώσουν τον πύρινο όλεθρο, διασώζοντας τον δασικό μας πλούτο. Και το κυριότερο όλων, η σισσύφεια προσπάθεια των ανδρών της πυροσβεστικής μας, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που υφίστανται την κατακρεούργηση των μισθών τους στο όνομα των αδυσώπητων και αδιάκριτων σε κοινωνική προσφορά μνημονιακών πολιτικών, ενώ απο την άλλη «παλεύουν με τα κύμματα» να ανταπεξέλθουν σε ένα πολυεπίπεδο έργο πυρόσβεσης, με απηρχαιομένες και ασυντήρητες υποδομές- θύματα και αυτές της πύρινης μνημονιακής λαίλαπας.

Είναι στιγμές που καμαρώνεις αληθινά  για το απαράμιλλο ήθος και τον υποδειγματικό επαγγελματισμό των ανδρών της Πυροσβεστικής μας, οι οποίοι φυλάττουν στην κυριολεξία Θερμοπύλες, με εξευτελιστικούς μισθούς πείνας και με την πολιτεία να τους έχει γυρίσει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο την πλάτη !!! Αλλά καμαρώνεις συνάμα και το αδαμάντινο ελληνικό ήθος, που σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής με μοναδική αίσθηση καθήκοντος, συναίσθηση υψηλής υπηρεσίας πρός τον ελληνικό λαό και αυτοθυσία, κηρύττει έμπρακτα την προσφορά, τον επαγγελματισμό και την ανιδιοτέλεια.

Αυτά τα λαμπρά παιδιά του Πυροσβεστικού μας σώματος, τα ξεχασμένα παιδιά της διπλανής μας πόρτας, μέσα στα οποία είναι τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι δικοί μας άνθρωποι, διατρανώνουν έμπρακτα την αδαμάντινη παρακαταθήκη του μαύρου καβαλάρη Νικολάου Πλαστήρα, που φέροντας σώο το ιστορικό 5/42 Σύνταγμά του μέσα απο τις φλόγες της Μικρασιατικής τραγωδίας, λέει στο καράβι στους στρατιώτες του «Την Ελλάδα απο τ΄αυτί να την αρπάξουμε και να την σώσουμε, θέλει δε θέλει».

Αυτά τα λαμπρά παιδιά της Πυροσβεστικής μας, μας πείθουν ότι η Ελλάδα έχει τεράστια ηθικά αποθέματα να αντικρούσει «όλα τα θεριά που την πολεμάνε», όπως έλεγε ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης και πως τελικά απο την αδυσώπητη μάχη εθνικής επιβίωσης που δίνει, θα βγεί νικητής.

Τα ευχαριστούμε θερμά για το μοναδικό ελληνικό τους ήθους και τους «κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ».

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »