Με μπροστάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη προχωρούμε σταθερά, στην μεγάλη πορεία για τη διακυβέρνηση της χώρας !

 Με μπροστάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη προχωρούμε σταθερά, στην μεγάλη πορεία για τη διακυβέρνηση της χώρας !


Ο Πάνος Αβραμόπουλος μιλάει στο «Παρασκήνιο»,  για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά προτάγματα του κινήματος !

Που βρίσκεται πολιτικά σήμερα το ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες πρίν την εκλογή νέας ηγεσίας ; 

Ξεπερνώντας με σθένος πολιτική παρ-ρησία και αναστοχασμό τις δυστοκίες του παρελθόντος, το ΠΑΣΟΚ σήμερα αναγεννημένο, δυνατό και σφυρη-λατώντας την πολιτική του ενότητα, βρίσκεται λίγο πρίν την ολική του επαναφορά, με τα μάτια ευθέως στραμμένα στην κυβερνησιμότητα της χώρας, σήμερα που καταρρέουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Αντλώντας ηθικές δυνάμεις από την πελώρια προσφορά του στην ελληνική κοινω-νία, με το ΕΣΥ, τη διαύγεια, τον ΑΣΕΠ, την εισδοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οικογενειακό δίκαιο, τις ανεξάρτητες αρχές, την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης και της γενοκτονίας των Ποντίων, τη σύνταξη στην Ελληνίδα αγρότισσα και πολλές άλλες ακόμα εθνικές προσφορές. Χρειάζεται ωστόσο ακόμα αρκετή πολιτική δουλειά για τη δικαίωσή του.

Πολλοί διατείνονται ότι στις Ευρωεκλογές ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ποια η γνώμη σας; 

Παντελώς ανακόλουθη με την πολιτική πραγματικότητα αυτή η εκτίμηση. Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον στιβαρό και επιτυχημένο Νίκο Ανδρουλάκη, όχι μόνο δεν ηττήθηκε σε ένα άκρως πολωμένο τοπίο που τεχνηέντως καλλιεργούσαν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατόρθωσε να αυξήσει τις δυνάμεις του. Από την άλλη μόνο αυτό ανέπτυξε σοβαρό προγραμματικό λόγο προεκλογικά, θέτοντας όλα τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και πέτυχε έτσι την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και την σοβαρή συρρίκνωση της Ν.Δ. Ενώ λοιπόν οι παραπάνω δυνάμεις σήμερα κατακρημνίζονται, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σταθερά τη νικηφόρα του προς την κυβέρνηση πορεία.

Γιατί θεωρείται ότι πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ο πρόεδρός μας ανασυγκρότησε οργανωτικά το κόμμα σε όλη την Ελλάδα με παντού οργα-νώσεις, ρύθμισε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ αποκαθιστώντας την αξιοπιστία του, ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμών επανέφερε τον ήλιο στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και άλλαξε ριζοτομικά τους συσχετισμούς στο πολιτικό μας πεδίο. Από 41% (ΝΔ), 32% ΣΥΡΙΖΑ και 8% (ΠΑΣΟΚ), μέσα σε δυόμιση χρόνια με την επίμοχθη και σοβαρή πολιτική του προσπάθεια, άλλαξε το τοπίο σε : 29%(ΝΔ), 15% ( ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές και σήμερα πολύ πιο κάτω) και 13% (ΠΑΣΟΚ). Όλα αυτά είναι σημαντικά επιτεύγματα, για αυτό ο κόσμος τον εμπιστεύεται.

Για το μείζον στεγαστικό μας πρόβλημα, ποιες είναι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε πολιτικά με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του στο κορυφαίο στεγα-στικό μας πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία. Καταθέσαμε προτάσεις για την κοινωνική κατοικία και την δημιουργία δεξαμενής κατοικιών. Τέσσερα χρόνια καθυστερημένη η Νέα Δημοκρατία, αφότου προτείναμε την κινητροδότηση φορολογικά των κλειστών κατοικιών, έρχεται και προτείνει χαμηλό φόρο στις κλειστές κατοικίες που θα ανοίξουν, με μόνη δέσμευ-ση την τριετή ενοικίαση. Αντιτείνουμε  δέκα χρόνια υποχρεωτική ενοικίαση, αλλά και πλαφόν στο ύψος του ενοικίου, ώστε να προκύψει πραγματική ανταπόδοση στην τομή του κράτους, προς όφελος των κοινωνικώς αδυνάτων.

Ποιες οι προτάσεις σας για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή;

Λείπει παντελώς από την κυβέρνηση ένα συνεκτικό σχέδιο για τους υδάτινους πόρους, ενώ τα σοβούντα αβυσσαλέα προβλήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ – που αλλάζει διοικήσεις σαν τα πουκάμισα ! – και τον ΕΛΓΑ,  εν παραλλήλω με το πανύψηλο κόστος παραγωγής, έχουν περιφέρει σε απόγνωση τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής. Χρειάζεται αλλαγή κυβερνητικού παραδείγματος, για να επανεκ-κινήσει η ζωτική για την εθνική οικονομία πρωτογενής παραγωγή.

Εν κατακλείδι, με το ρηξικέλευθο πρόγραμμά μας, το υψηλό στελεχιακό μας δυναμικό, την εμπνευσμένη ηγεσία μας και τα πολιτικά εχέγγυα της πολυεδρικής μέσα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσφοράς μας στην ελληνική κοινωνία και τη δημοκρατία, προχωρούμε μπροστά, συγκρουόμενοι, με όσους επιχειρούν να μεταλλάξουν την ελληνική κοινωνία, σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και προσβεβλημένη από το ηττοπαθές σύνδρομο της Στοκχόλμης. Διαχρονικά η δημοκρατική παράταξη – από τον ιδρυτή της μέγα Ελευθέριο Βενιζέλο – ως και τους επακολουθήσα-ντες οραματικούς αρχηγούς της, αποτέλεσε τον σηματωρό της προόδου και της δημοκρατίας στη πατρίδα μας !

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »