Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον Βολταίρο, Τρίτη, 9-4-24 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !

 Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για τον Βολταίρο, Τρίτη, 9-4-24 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !

Αθήνα, 8-4-24

Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα σας ! 


Σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη στην διαδικτυακή ραδιοφωνική μας εκπομπή, Τρίτη 9/4/2024 και ώρα : 19:00 μ.μ.,  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  της «Πεμπτουσίας»,  όπου θα μιλήσουμε,  για τον κορυφαίο στοχαστή του Διαφωτισμού Βολταίρο !
Ειδικότερα μιλούμε :

Για την πολυεδρική φυσιογνωμία του Βολταίρου, που επηρέασε ζωτικά τη ευρωπαϊκή σκέψη στον 17-ο αιώνα.

Για την συμβολή του στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και με την περιβόητη φράση του «Δεν συμφωνώ με αυτό που λές, αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρις θανάτου, το δικαίωμά σου, να το λες» !
Για το εμπνευσμένο και πολύκλαδο συγγραφικό του έργο, στο φάσμα της φιλοσοφίας επηρεασμένος απο τον Τζών Λόκ και τον Μονταίνιο, στο πεδίο της ιστοριογραφίας, αλλά και στην  ογκωδέστατη θεατρική και επιστολογραφική του παραγωγή.

Μαζί σας την Τρίτη  9/4/2024 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της  «Πεμπτου-σίας», σε μια ενδιαφέρουσα πολιτισμική εκπομπή, για τον κορυφαίο στοχαστή και συγγραφέα του Διαφωτισμού Βολταίρο.

Με πολλήν αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα,  8-4-2024

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »