Με τον Λάκη Λαζόπουλο της οξυδερκούς σάτιρας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας !

 Με τον Λάκη Λαζόπουλο της οξυδερκούς σάτιρας
και της καλλιτεχνικής δημιουργίας !


Με το εμπνευσμένο και καταλυτικό χιούμορ του, αλλά και την ακαταδάμαστη ευφυία του, έχει σκεπάσει την κοινωνική μας σκηνή, ο αγαπημένος μας Λάκης Λαζόπουλος. Κατόρθωσε μέσα από τις άρτιες σκηνικά εκπομπές του – επενδυμένες και με ωραία τραγούδια που αγαπήσαμε -  με την οξυδερκή κοινωνική του ματιά, να στηλιτεύει ευθύβολα την πολιτική εξουσία, τα κακώς κείμενα, αλλά και έκθεσμες συμπεριφορές από διάφορους λειτουργούς στη δημόσια σφαίρα, που προσέβαλαν το περί δικαίου αίσθημα του Έλληνα πολίτη. Και έγιναν στην κυριολεξία οι κεντρικές εκπομπές του, «Δέκα μικροί μήτσοι» και «Άλ τσαντίρι νιούζ», σύμβολα ευφυούς σάτιρας, αλλά και ευθύβολης κοινωνικής καταγγελίας. Εκπομπές που τις αγάπησε πλατιά ο ελληνικός λαός και ακούμπησε την καρδιά του επάνω τους. Αγαπώντας βαθιά τον Λάκη Λαζόπουλο και αναγορεύοντας τον σε λαϊκό ίνδαλμα.

Αλλά και στο αμιγώς καλλιτεχνικό πεδίο, πέραν της σάτιρας, ο πολυτάλαντος καλλιτεχνικά και πολυδύναμος Λάκης Λαζόπουλος – παράλληλα με τις ακαδημαϊκές σπουδές του στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακά στο Αριστοτέλειο Πανε-πιστήμιο Θεσσαλο-νίκης -  μας έδωσε έξοχες δημιουργίες, ως παραγωγός, σεναριογράφος, στιχουργός, ερμηνευτής τραγουδιών και θεατρικός συγγραφέας. Ενώ και ως αρθρογράφος, ξεχώρισε για την ευθύβολη και δημιουργική κοινωνική του ματιά. Σύνδρομη και διαπλαστική μάλιστα της πολύπλαγκτης καλλιτε-χνικής του δημιουργίας και παρουσίας, ήταν και η συνε-ργασία του, με την πλειονότητα των κορυφαίων μας καλλιτεχνών, όπως οι : Αλίκη Βουγιου-κλάκη, Μιμή Ντενίση, Χάρρυ Κλύν κ.α. Ενώ το 2021 στα πλαίσια της θεατρικής του δημιουργί-ας, ίδρυσε την δική του Δραματική Σχολή «Τεχνών 100».

Μια πλατιά, εμπνευσμένη και επιτυχημένη πολιτισμική παρουσία, που δικαίως τον κατατάσ-σει στους κορυφαίους μας δημιουργούς. Εξάλλου το 2009 στην μείζονα παραγωγή του «ΣΚΑΙ» «Μεγάλοι Έλληνες», ο Λάκης Λαζόπουλος, συμπεριελήφθηκε στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα, στους 100 πιο επιδραστικούς Έλληνες όλων των εποχών, καταλαμβάνοντας την 89-η θέση στην κατάταξη της ψηφοφορίας.

Σε αγαπούμε πολύ Λάκη και ευχόμαστε από καρδιάς, να συνεχίσεις απρόσκοπτα με το ακαταδάμαστο χιούμορ σου και τη μοναδική ευφυία σου, να μας ψυχαγωγείς δημιουργικά και να μας ευαισθητοποιείς ως κοινωνία, για τα λάθη και τις δυστοκίες μας !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
M.Sc Δ/χος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, Συγγραφέας
Αθήνα, 30-3-2024

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »