Καλημέρα φίλες και φίλοι, με αγάπη και ελπίδα !

 Καλημέρα  φίλες και φίλοι, με αγάπη και ελπίδα !


Καλημέρα με περισσήν αγάπη και ελπίδα φίλες και φίλοι, σε τούτο το πρωινό της 9-ης Αυγούστου 2021. Η Ελλάδα ηθικά τραυματισμένη, μετρά τους πόνους και τα καύματά της, από την οδυνηρή επέλαση της πυρκαγιάς, που ισοπέδωσε χιλιάδες στρέμματα δάσους, πολύτιμο ζωικό κεφάλαιο και περιουσίες που χτιστήκανε με αίμα. Με την άλλη επίσης φλύκταινα της εποχής τον κορονοϊό και την φοβερή μεταλλαξή του «Δ», να απειλεί καθημερινά τον κοινωνικό ιστό και την οικονομία, με εμβολή !

Όμως κουράγιο σε όλους μέσα από την καρδιά μας. Ας είναι ηθική παρηγοριά σε όλους μας η έλευσης της Iερής εορτής του Δεκαπενταυγούστου, όπου και πάλι από την μητέρα του ευγενούς γένους μας την Παναγία, θα ζητήσουμε βοήθεια, για να ξεπεράσουμε και αυτή την οδυνηρή εθνική ανηφόρα. Στην μεγαλόχαρη που πάντα έσωσε το γένος των Ελλήνων, σε όλα τα αιματοβαμμένα σταυροδρόμια της ιστορίας μας, στην πολύπλαγκτη πορεία των Ελλήνων, στην αχανή λεωφόρο του χρόνου.

Κουράγιο έτσι σε όλους τους συνανθρώπους μας, που καταμετρούν σήμερα τις πληγές τους και προσπαθούν να κρατήσουν όρθιες τις οικογένειές τους, στο δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης. 

Η άχραντη κόρη του Ελληνισμού Παναγία, που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες, να σκέπει τα βήματά τους και να τους δίνει κουράγιο και ηθική δύναμη, για την επόμενη μέρα. Αυτή που «Εκ παντίων με κινδύνων ελευθέροσον» !!! Και να είναι βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν. Αυτά τα ταπεινά σας γράφω την πρώτη μέρα της άδειάς μου. Αλλά τι άδεια να κάνεις σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, γεμάτο πόνο και θλίψη ….

Καλή δύναμη αγαπημένες φίλες και φίλοι και η Παναγία, η μόνη ελπίδα και απαντοχή στη ζωή μας, να σκέπει τα βήματά σας !

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 9-8-21

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »