Με πειθαρχία, σύνεση και χαμόγελο, σκοτώνουμε τον Κορονοϊό !

Με πειθαρχία, σύνεση και χαμόγελο, σκοτώνουμε τον Κορονοϊό !

Η λαίλαπα του Κορονοϊού ενέσκηψε και στην ελληνική κοινωνία και απειλεί την δημόσια υγεία, τις ανθρώπινες σχέσεις και πολλά άλλα αγαθά, που με κόπο από το μετερίζι του ο καθένας έχει κατακτήσει. Μα δεν θα μας καταβάλλει, διότι με την πρόληψη και την πειθαρχημένη ιατρική φροντίδα αντιμετωπίζετε, αλλά και γιατί το μεγαλείο της οικουμενικής ψυχής, είναι καλά χτισμένο για να το κάμψει ένας παλιοϊός !

Ακολουθούμε πιστά έτσι τις ιατρικές οδηγίες, με φρόνηση και πειθαρχία, που μας προστατεύουν αποτελεσματικά από την εισβολή του, ενημερώνουμε τον γιατρό μας, αν αισθανθούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και προπαντός, εφαρμόζουμε πιστά το σκληρό μέτρο «μένουμε σπίτι». Γνωρίζουμε όλοι
μας, πόσο σκληρό και αντιανθρώπινο  είναι τα μέτρο της διαρκούς παραμονής μας στο σπίτι. Σε εμάς έναν λαό κατ εξοχήν κοινωνικό, που με την ζεστασιά της απαράμιλλης ελληνικής καρδιάς, κατακτήσαμε τον κόσμο ! Ωστόσο τούτες τις ώρες, είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο, για να προστατεύσουμε τόσο την δική μας υγεία, όσο και των συνανθρώπων μας, που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να την θέσουμε σε κίνδυνο. Θα αποστερηθούμε την άμεση επαφή με αγαπημένα πρόσωπα και φίλους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μα θα προστατεύσουμε το υπερπολύτιμο ανθρώπινο αγαθό την υγεία. Μπορούμε με άλλους εναλλακτικούς τρόπους, social media, τηλέφωνο κ.λ.π. να επικοινωνήσουμε και να δημιουργήσουμε την κοινωνική μας αλυσίδα προστασίας, απέναντι στην επιβουλή του ιού. Και σύντομα που θα τον εξοβελίσουμε από την ζωή μας, θα απολαμβάνουμε και πάλι απερίσπαστοι τις κοινωνικές μας σχέσεις.

Να μην απολησμονήσουμε το τεράστιο ηθικό όπλο του ελληνικού λαού, το χαμόγελό του, που σε όλες τις δίσεκτες ώρες της ιστορίας, ήταν το απρόσβλητο τείχος μας, για να σταθούμε όρθιοι και να νικήσουμε ! Μένουμε σπίτι λοιπόν, παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, χαμογελάμε και λέμε νοερά ΟΧΙ, στον κορονοϊό. Να είστε σίγουροι θα τα καταφέρουμε. Το έχουμε αποδείξει όσες φορές χρειάστηκε !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 14-3-2020

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »