Ο Αλέκος στη «Συνοικία το όνειρο» !

Ο Αλέκος στη «Συνοικία το όνειρο» !

Από τις έξοχες δραματικές ερμηνείες του Αλέκου Αλεξανδράκη, αυτή στην υψηλού ήθους ταινία μας «Συνοικία  το όνειρο». Με την επικουρία του σπουδαίου λυρικού του υποβάθρου, εκεί ο μεγάλος μας ηθοποιός μας δίνει μια μοναδική ερμηνεία, που έχει καταγραφεί στις ωραίες και μεστές δραματικά στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου. Η ταινία σε σκηνοθεσία του ίδιου του Αλέκου Αλεξανδράκη και σενάριο του Τάσου Λειβαδίτη, μουσική του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη και τραγούδι του κραταιού Γρηγόρη Μπιθικώτση, πραγματεύεται την ζωή μερικών νέων ανθρώπων, σε μια ταπεινή φτωχογειτονιά της Αθήνας τον «Ασύρματο» – Πετράλωνα, που
ξεχύνονται με όνειρα και προσδοκίες στο στίβο της, για να συνθλιβούν τα όνειρά τους κάτω από το βάρος της οδυνηρής μας μεταπολεμικής κοινωνικής πραγματικότητας. 

Είναι ένας ύμνος στην ζωή και στην δίψα των νέων ανθρώπων, να ξεφύγουν από το φάσμα της φτώχειας και να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Για αυτό η ταινία θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του κοινωνικού μας νεορεαλισμού. Τον μεγάλο μας ηθοποιό πλαισίωναν ακόμα, η Αλίκη Γεωργούλη ως παρτενέρ του, ο Μάνος Κατράκης και αρκετοί άλλοι σπουδαίοι ηθοποιοί μας. Ένα αριστούργημα του ελληνικού κινηματογράφου και μια υψηλού λυρικού ήθους και ύφους ερμηνεία, του σπουδαίου μας ηθοποιού Αλέκου Αλεξανδράκη.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 17-1-2020

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »