Όταν ο γίγας Γιώργος Οικονομίδης, εξέγειρε τους Αθηναίους στο Πεδίον του Άρεως !

Όταν ο γίγας Γιώργος Οικονομίδης, εξέγειρε τους Αθηναίους στο Πεδίον του Άρεως !

Θαρρείς, ότι τον είχε προικίσει η φύση, πέρα από το ευγενές λυρικό του
κύτταρο και με μιαν αξεπέραστη στιχουργική ικανότητα, που άφηνε ενεούς τους Αθηναίους, για την δεινότητα της. Αυτός ήταν ο αξεπέραστος ηθοποιός και κονφερασιέ, αγαπημένος μας Γιώργος Οικονομίδης και με αυτά τα ατίμητα ηθικά του τάλαντα, είχε συνδέσει τα καλλιτεχνικά του αποτυπώματα, με την ζωή και το πολιτισμικό ήθος του αγαπημένου μας Πάρκου – Πεδίου του Άρεως.

Πλήθος κόσμου, περί τους 2.000 ανθρώπους, συγκεντρώνονταν τις καλοκαιρινές βραδιές στο Πεδίο του Άρεως, για να ακούσουν τραγούδια, να παρακολουθήσουν θεατρικά σκέτς, παρλάτες, ακροβατικά και να παιχνιδίσουν με τα φοβερά αυτοσχέδια επι τόπου στιχουργήματα του
έξοχου Γιώργου Οικονομίδη. Από τις πιο προσφιλείς τακτικές του μεγάλου μας κονφερασιέ, ήταν να ζητά από έναν ακροατή, να του πεί ότι ήθελε και επι τόπου, ο σπουδαίος στιχοπλόκος το έκανε εμπνευσμένη ατάκα, η ωραίο και «πιπεράτο» τραγούδι. Θα μας λείπει για πάντα ο ευγενής Γιώργος Οικονομίδης, όπως και οι ένδοξες στιγμές του στολιδιού της Αθήνας μας, του απαράμιλλου Πάρκου μας, με το οποίο συνδέσαμε τις πιο ευχάριστες παιδικές μας αναμνήσεις.


Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 28-12-19

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »