Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Αξεδιάλυτα δεμένος με την Ορθοδοξία υπήρξε πάντα στην αχανή λεωφόρου του χρόνου ο ελληνισμός. Συνυφασμένη με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, ακόμα και με αυτές τις αλλαγές του έτους και των εποχών μας. Συνιστά τον κεντρικό πυρήνα του DNA των Ελλήνων και αποτέλεσε την τιμαλφή πολιτισμική μήτρα του λαού μας. Μέσα απο την οποία αναγεννηθήκαμε σε όλες τις δύσκολες καμπές του γέννους. Αλλά ήταν αυτή η πάλι η Ορθοδοξία, που έθρεψε τις ρίζες του σκλαβωμένου γένους, όταν το σκίαζε το έρεβος της οθωμανικής δουλειας, σε 4 αιώνων αφόρητη και «απαρεδειγμάτιστη» - κατά τον μεγάλο Ανδρέα Κάλβο - σκλαβιά. Και σε όλα τα υπόλοιπα ιστορικά ορόσημα της κοπιώδους και μαρτυρικής πορείας του γένους των Ελλήνων, η Ορθοδόξία ήταν η ακένωτη βρυσομάνα πηγή, στην οποία προσέτρεξε και αναγεννήθηκε ηθικά.

Διακατεχόεμενος απο αυτά τα αισθήματα, για το ατίμητο πολτιτισμικό μας ήθος την Ορθοδοξία, επισκέφθηκα τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ-ο Ιερώνυμο, για να λάβω την ευχή του, στην κρίσιμη εκλογική μου μάχη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» - Άρης Σπηλιωτόπουλος. Και ο σεπτός μας ιεράρχης, με την ανεκλάλητη ηθική του ευγένεια, μου διεμοίρασε απλόχερα την αγάπη του και τη ευχή του. Πρότυπο απλότητας – μακριά απο εγωπαθή σύνδρομα και αλαζονικές συμπεριφορές – ο Μακαριώτατος, με εδέχθη με πατρικήν αγάπη και με συνεβούλευσε για «τον αγώνα τον καλόν», που κεντρικό του μέλημα θα έχει, την ανδιοτελή υπηρεσία των πολιτών της Αθήνας και την ηθική φροντίδα και μέριμνα, για την στήριξη της κοινωνικής συνοχής και των αδυνάτων.

Πάντα ο σεπτός αυτός ιεράρχης, με το αδαμάντινο θεολογικό ήθος του, την πολυεπίπεδη κοινωνική του προσοφορά – σήμερα που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την οδυνηρή οικονομική κρίση –πρός τους κατατρεγμένους και αδυνάμους, αλλά και με το δυσθεώρητο επιστημονικό του ανάστημα ως Διδάκτορας της Θεολογίας στα περίφημα πανεπιστήμια του Μονάχου της Γερμανίας και του Γκράτς της Αυστρίας, αποτελούσε για εμένα ένα φωτεινό ηθικό ορόσημο στην πατρίδα μας. Ενώ απαράμιλλη είναι η πατρική αγάπη του και ηθική του αρωγή, πρός τους νέους, ανθρώπους, θεωρώντας τους την ελπίδα και το μέλλον του έθνους.

Ένα πελώριο ηθικό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, απευθύνω στον λαμπρό και οιστρηλατημένο προκαθήμενο της Ιεραρχίας μας, για την αγάπη του και την ευγένεια του ήθους του, πρός όλους εμάς τους νέους ανθρώπους. Τις τόσο χρήσιμες και εμπνευσμένες ηθικά ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ του στην προσπάθεια που κάνουμε στον αυτοδιοικητικό στίβο, στις οποίες προεξάρχουν, η μέριμνα για την κοινωνική στήριξη των αδυνάτων και την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της λατρεμένης μας Αθήνας. Αλλά και για την ατίμητη ηθική του προσφορά στην πατρίδα μας, τούτες τις αλγεινές ώρες πρός τους κατατρεγμένους απο την κρίση, που τους περιβάλλει με την θάλεια της χριστιανικής αγάπης του και τους παράσχει τα χρειαζούμενα.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »