Από την εορτή της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης

Από την εορτή της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, 
στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με λαμπρότητα και χάρη και την πάνδημη συμμετοχή του λαού της Αθήνας, εορτάστηκε εχθές Τρίτη 29-8-17 στον  λαμπροστόληστο ναό του Αγίου Ιωάννη Βουλιαγμένης – του «κυνηγού»- η αποτομή της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην εκκλησία, για να αποτίσει με ευλάβεια και άφατο σεβασμό με το προσκύνημά του, φόρο τιμής στην σεπτή μορφή της Ορθοδοξίας, τον Άγιο Ιωάννη τον πρόδρομο.

Μετά το εσπερινό του οποίου χοροστάτησε ο σεβαστός Αρχιμανδρίτης, προϊστάμενος του Ναού, αλλά και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ-ος Ιερώνυμος, επακολούθησε εκλιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Ιωάννη, στους εγγύτερους δρόμους της εκκλησίας, υπο τους γλυκούς παιάνες της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που με ξεχωριστή ευγένεια προσήλθε για να τιμήσει τον Άγιο, προσδίδοντας ξεχωριστό χρώμα και μεγαλοπρέπεια στην κατανυκτική εορτή.

Διάστικτοι από κατάνυξη και ευλάβεια όλοι οι ενορίτες, αλλά και οι Αθηναίοι από τις άλλες περιοχές που προσήλθαν στην λιτανεία, έραιναν με λουλούδια την ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννη και προσεύχονταν ευλαβικά, για να τους δώσει κουράγιο και ηθικές απαντοχές, στους δύσκολους και τρικυμισμένους καιρούς που διάγουμε. 

Παρόντες και εμείς εκεί, με τον προϊστάμενο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Η Αθήνα είμαστε εμείς» κ-ο Χρήστο Τεντόμα, τον Διαμερισματικό Σύμβουλο του 1-ου Διαμερίσματος Αθηναίων και αχώριστο φίλο Σάκη Αθανασάκη, τον πρόεδρο της Τοπικής της «Νέας Δημοκρατίας» του 2-ου Διαμερίσματος κ-ο Παναγιώτη Ευθυβουλίδη και τα στελέχη κ.κ.  Τριαντάφυλλο Καπηλλάρη και Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, για να τιμήσουμε την πάνσεπτη μορφή του Αγίου Ιωάννη και να αρδεύσουμε ηθικές δυνάμεις, από την ζείδωρο ηθικά και πνευματικά παρουσία και διδαχή του.

Και του χρόνου με υγεία και ο Άγιος Ιωάννης, να σκέπει με την ευλογία και την θεία προστασία του, όλο τον κόσμο, που προσπαθεί να αντιπαλέψει σήμερα χίλια – μύρια προβλήματα και να κρατήσει αλώβητα το ορθόδοξο ήθος και την πολιτισμική ταυτότητά του. 

Χρόνια Πολλά, με αγάπη και σεβασμό σε όλους. Ο Άγιος Ιωάννης, να σας προστατεύει και να σας στεφανώνει με επιτυχίες. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον εξαίρετο δημοσιογράφο   κ-ο Γιώργο φερδή του orthodoxia.info για τις φωτογραφίες και για τον ευπρεπέστατο εκκλησιαστικά φωτορεπορτάζ του.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »