Ηθικός αίνος, για την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Αγία Ζώνη Κυψέλης

Ηθικός αίνος, για την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
στην Αγία Ζώνη Κυψέλης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με τη  καθολική συμμετοχή των Κυψελιωτών, αλλά και πλήθος κόσμου από τα άλλα διαμερίσματα της Αθήνας, που συνέρρευσαν ομαδόν, εορτάστηκε εχθές την κυριώνυμη μέρα, η εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας στην Κυψέλη. Κατάφορτος από συγκίνηση και ηθική έξαρση ο λαός των Αθηνών, για την σπουδαία αυτή εορτή της Ορθοδοξίας μας, που συναρτάται με την μητέρα όλου του ελληνισμού την Παναγία, παρέστη στον πανηγυρικό εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο σεπτός Επίσκοπος Θαυμακού και Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη κ.κ. Ιάκωβος. 

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό, επακολούθησε εκλιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας, στους πλησιέστερους δρόμους της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που σκόρπισε τα πιο χαρμόσυνα συναισθήματα στο χριστεπώνυμο πλήθος, με τους γλυκούς παιάνες της. Διάστικτη ήταν κατά τη λιτανεία, η συγκίνηση και η ψυχική ανάταση του κόσμου, που στην πλατυτέρα των ουρανών έχει αποθέσει τις ελπίδες του, για να αντλήσει δυνάμεις και να υπερπηδήσει τα σημερινά μεγάλα εμπόδια του. Από τις πολυκατοικίες των οδών που διήλθε η πομπή έραιναν με άνθη την εικόνα της Παναγίας και προσεύχονταν ευλαβικά στην μεγαλόχαρη, για να έλθει αρωγός στις ηθικές ικεσίες τους.

Με την επάνοδο της πομπής, ο σεπτός Μητροπολίτης κ-ος Ιάκωβος, διαβίβασε τις θερμές ευχές και την πατρική αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, και ζέστανε τις καρδιές των πιστών, με τον γεμάτο αγάπη και ανθρωπιά λόγο του, στον οποίον εμφατικά τόνισε, πως συνιστά ηθική νίκη της Ορθοδοξίας, στην κατοικούμενη και άπο άλλες εθνικότητες Κυψέλη, άτομα άλλων εθνοτήτων, να κάνουν τον σταυρό τους. Εξήρε δηλαδή την ηθική υπεροχή του Χριστιανισμού, ως αληθινού δόγματος συναδέλφωσης  των ανθρώπων.

Παρόντες και εμείς κεί για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και να αντλήσουμε ηθικές δυνάμεις από την άχραντη, ιερή μορφή της Παναγίας, μαζί με τον επικεφαλής της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Η Αθήνα είμαστε εμείς» κ-ο Χρήστο Τεντόμα και πλήθος άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη. Και του χρόνου με υγεία και η Μεγαλόχαρη να μας σκέπει με την χάρη και την ευλογία της και να είναι ηθικά αρωγός όλων των ανθρώπων.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »