Το καλοκαίρι εκείνο !!!

Το καλοκαίρι εκείνο !!!
Με τον έξοχο Δάκη, να προξενεί πανδαιμόνιο στα κοριτσόπουλα …

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Θα ΄ταν καλοκαίρι του 1968, μέσα στην πυρά του Αυγούστου και την νεολαιίστικη έξαψη μιας πραγματικά δύσκολης εποχής, όταν ο «βελούδινος» για τις λεπταίσθητες εκτελέσεις του - που είχαν την φρεσκάδα και τη δροσιά ασημογάλανης θάλασσας – Δάκης, επένδυσε  με την φωνή του τους αισθαντικούς στίχους των Τώνη Στρατή και Νίκου Αντωνίου, σε μουσική της ταλαντούχου Χριστίνας Δουβή και προξένησε στην Ελλάδα πανδαιμόνιο !!!

Το τραγούδι σε ένα κοινωνικό κλίμα τεταμένο, που οι νέοι επεδίωκαν όχι μόνο να βρούν τους συναισθηματικούς δρόμους τους, αλλά και να εξεύρουν βαθμούς ελευθερίας, από το καθεστώς της κοινωνικής καταπίεσης που μόλις είχε εγκύψει, έγινε ύμνος στα χείλη της νεολαίας και διέτρεξε σαν «επιδημική νόσος» κάθε κομμάτι της λουσμένης στο γαλάζιο του Αιγαίου, ελληνικής γής.

Οι ιστορικές μπουάτ της Πλάκας, η περίφημη ντισκοτέκ Fiji του Ροντέο στο Φάληρο, τα «ελεγκάνς» καλοκαιρινά μπαράκια της εποχής στην Κηφισιά, αλλά και σε κάθε καλοκαιρινό στέκι της ελληνικής επαρχίας «Το καλοκαίρι εκείνο» έκανε θραύση και προξενούσε έξαψη και συναισθηματικό πυρετό στα κοριτσόπουλα, που βίωναν το αισθητικό μεγαλείο τέτοιων τραγουδιστικών  μοτίβο, με τους «Ολύμπιανς», τους «Τσάρμς» και άλλα εκπληκτικά συγκροτήματα της εποχής. Και δικαίως γιατί το κομμάτι ήταν αληθινά έξοχο. Οι στίχοι του τόσο βαθιά ερωτικοί και «ευθύβολοι» συνάμα, που χτυπούσαν τους ερωτευμένους νέους απευθείας στο θυμικό. Και η μουσική της χαρισματικής Χριστίνας Δουβή, γλυκιά και ανάλαφρη σαν φρέσκο δροσερό αεράκι, που σου χάιδευε στοργικά και «ερωτικά» το μάγουλο.

Έτσι πέρασε από γενιά σε γενιά, το αισθαντικό και υποβλητικό αυτό «καλοκαιρινό» τραγούδι και έκτοτε αποτέλεσε από τα «must», κάθε ενημερωμένου στις μεγάλες στιγμές της ελληνικής ΠΟΠ, δισκογραφικά πάρτι.

Τα λόγια, της αγάπης μας τραγούδι
που ατέλειωτο το είχαμε αφήσει
γιατί έφυγε το καλοκαίρι εκείνο
και τέλειωσε η αγάπη πριν αρχίσει

Το καλοκαίρι εκείνο
δε θα γυρίσει πίσω
Τις όμορφες στιγμές μας
δε θα τις ξαναζήσω

Για μια στιγμή μονάχα
και τη ζωή μου δίνω
Να ξαναρχόταν πάλι
το καλοκαίρι εκείνο

Ας το απολαύσουμε ΜΑΖΙ και ας θυμηθούμε έτσι αυθόρμητα, πόσες φορές για κάποια μεγάλη ΑΓΑΠΗ, δακρύσαμε καλοκαιριάτικα μαζί του !!!

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 11-8-17

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »