Άπλετο φως, νότες και λάμψη από το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, στο Ηρώδειο !!!

Άπλετο φως, νότες και λάμψη από το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, στο Ηρώδειο !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Βραδιά λάμψης, με πλημμύρα από τις επικές νότες του Μπετόβεν, που μας χάρισαν οι συμφωνικές ορχήστρες του Οργανισμού μας ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων) και της ΕΡΤ, επικουρούμενες από την χορωδία του ΟΠΑΝΔΑ - υπο την διεύθυνση του αρχιμουσικού μας κ-ου Σταύρου Μπερρή - στον μαγικό χώρο του Ηρωδείου.

Μια βραδιά μοναδικής ηθικής ανάτασης και καλλιτεχνικής ευδίας, διάστικτη από την μεγαλοφυΐα του έξοχου γερμανού μουσουργού, αλλά και από το απαράμιλλο φώς του ελληνικού πολιτισμικού καλοκαιριού. Καταιγιστική η παρουσία των Αθηναίων πολιτών, που βούλιαξαν στην κυριολεξία το Ηρώδειο, άρδευαν με αδηφαγία τις νότες του Μπετόβεν και διατράνωσαν το αξίωμα, πως ο πολιτισμός αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί, την υπέρτατη αξία της κοινωνικής συνοχής των λαών.

Μέσα σ΄ αυτή την καλλιτεχνική μυσταγωγία, στην οποία δυναμικά έδωσε το παρόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, προσωπικότητες από το φάσμα των γραμμάτων και του πολιτισμού, αλλά και οι ηγεσίες του ΟΠΑΝΔΑ και της ΕΡΤ υπο τους κ.κ. Τεντόμα, (πρόεδρο ΟΠΑΝΔΑ) Τσακνή (πρόεδρο ΕΡΤ) και Ταγματάρχη (Δ/ντα Σύμβουλο ΕΡΤ), «πρόβαλαν» μέσα στο γλυκό ημίφως του Ηρωδείου στην καρδιά μας, όλοι οι μεγάλοι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και μας αναρρίπισαν τόσες  λαμπρές μνήμες του Ηρωδείου. Η Μελίνα, ο Μάνος, ο Μινωτής, ο Μίκης, ο Τσαρούχης και όλοι οι άλλοι μεγάλοι του σύγχρονου καλλιτεχνικού μας στερεώματος.

Μαζί και μείς σ΄ αυτή την ηθική πανδαισία, με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κ-α Νέλλη Παπαχελά. Μια λαμπρή γυναίκα, με ευγενές και πολυδύναμο κοινωνικό σήμα, που έχει αποτυπώσει αδρά την παρουσία της, στην αυτοδιοικητική μας σκηνή.

Μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, πλημμυρισμένο από νότες και από φως. Πόσο πολύ σε αγαπούμε !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »