Φιλοκαλλική εμπειρία και ηθική ανάταση στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων !!!

Φιλοκαλλική εμπειρία και ηθική ανάταση στην Αγία Τριάδα Αμπελοκήπων !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα κατάνυξης και ηθικής έξαρσης, πραγματώθηκε εχθές το βράδυ 20 Ιουνίου 2016, ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η εκλιτάνευση της ιεράς Εικόνος Αγίας Τριάδας Αμπελοκήπων, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου- καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πετράκη κ-ου Ιακώβου, του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ-ου Προκόπη Παυλόπουλου, πλήθους ιερέων, αυτοδιοικητικών παραγόντων, αλλά και του χριστεπώνυμου πλήθους, που με την καταιγιστική παρουσία του, λάμπρυνε την φιλοκαλλική αυτή εμπειρία της εκκλησίας μας.

Η πομπή της λιτανείας, διέσχισε της οδούς Κηφισίας, Πανόρμου και Σεβαστουπόλεως, ενώ πραγματοποιήθηκε εμβόλιμα στάση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όπου και αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των ασθενών, του νοσηλευτικού προσωπικού και της διοίκησης του Νοσοκομείου. Άκρως συγκινητική η στιγμή, που οι κάτοικοι της περιοχής έραιναν με άνθη από ψηλά από τις πολυκατοικίες τους, την ιερά εικόνα της Αγίας Τριάδας και προσέδιδαν  μια μοναδική νότα, φιλότητας και αγάπης, στο χαρμόσυνο κλίμα της εορτής.

Με την αποπεράτωση της λιτανείας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ-ος Ιάκωβος, μετέφερε το μήνυμα του σεπτού αρχιεπισκόπου μας κ-ου Ιερωνύμου, συνεχάρη τους ιερείς του ναού, τους αξιότιμους Επιτρόπους του και τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου, για την συμβολή τους, στην άψογη διοργάνωση της πομπής και ευχήθηκε στους πιστούς, η Αγία Τριάδα, να τους χαρίζει υγεία και λαμπρύνει με το ιδεοφόρο ηθικά μήνυμά της, την ζωή τους.

Από πλευράς των ιερέων της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας, ο αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Ραμιώτης,  ευχαρίστησε ευγενικά τον Θεοφιλέστατο κ-ο Ιάκωβο, που τίμησε με το υψηλό ηθικό κύρους του την εορτή, την Τροχαία και το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, που συνέβαλαν με τα μέτρα τους, στην άψογη διοργάνωση, αλλά και το χριστεπώνυμο πλήθος, που διάστικτο από χαρά, μετείχε με ηθική ζέση και άφατη κατάνυξη, στην φιλοκαλλική εμπειρία της ιεράς πανηγύρεως της Αγίας Τριάδος.

Αυτή την χαρά είχαμε την ηθική τιμή να ενωτιστούμε και εμείς στην ιερή εορτή, με τους αδελφικούς μας φίλους δικηγόρους κ.κ. Γιώργο και Γιάννη Φωτόπουλο, τον αξιοσέβαστο Επίτροπο της Αγίας Τριάδας και εξαίρετο Θεολόγο-λογοτέχνη κ-ο Ντάνο, την υποψήφια Διδάκτορα της Φιλοσοφικής δ/δα Μαίρη Ηλιάκη, τον σεπτό Στρατιωτικό Ιερέα-πατέρα Κιούλο από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας, τον διακεκριμένο λογοτέχνη των Αμπελοκήπων κ-ο Παραδείση και πολλούς άλλους αγαπητούς φίλους της περιοχής.

Τέλος άφατη υπήρξε η χαρά μας, όταν διασταυρωθήκαμε, με τον ατίμητο φίλο, λαμπρό καθηγητή και πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ-ο Προκόπη Παυλόπουλο, που με την ευγένεια του ήθους τους και το δυσθεώρητο κύρος του, λάμπρυνε την εορτή και καταχειροκροτήθηκε από τους πιστούς. 

Και του χρόνου ο μεγαλοδύναμος Θεός να μας αξιώσει, να μετέχουμε της σπουδαίας αυτής φιλοκαλλικής εμπειρίας της εκκλησίας μας.

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »