Ηθική μαγεία στον 32-ο μαραθώνιο Αθηνών

Ηθική μαγεία στον 32-ο μαραθώνιο Αθηνών

Παρακολουθώντας χθές Κυριακή 9-11-14 ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας, Άθλησης Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) τον 32-ο Μαραθώνιο. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και το λιόχαρο αττικό τοπίο φορούσε τα γιοτρινά του. Πολλά ρεκόρ σ΄αυτόν το  ιστορικό πλέον Μαραθώνιο. Ρεκόρ συμμετοχής αθλητών απο όλο τον κόσμο, ρεκόρ συμμετοχής του κόσμου, που σε ένα κλίμα ηθικής πανδαισίας, βγήκε για να γιορτάσει το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, αλλά και νέο ρεκόρ χρόνου της διαδρομής.

Πρίν αναφερθούμε στους χρόνους άφιξης, να τονίσουμε εμφατικά τον ηθικό ενθουσιασμό χθές του αθηναϊκού λαού, που άδραξε την ευκαιρία να τιμήσει την ιστορική διαδρομή του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, ο οποίος αφικνούμενος στην Αθήνα είπε το ιστορικό «Νενικήκαμεν» μετά την νικηφόρα μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ., αλλά και να τιμήσει συνάμα, την μνήμη του μεγάλου μας Μαραθωνοδρόμου αείμνηστου αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, καθηγητής της Ιατρικής-Γυναικολογίας Γρηγόρη Λαμπράκη, που έπεσε νεκρός τον Μάιο του 1963 στην Θεσσαλονίκη, απο τα μίσθαρνα όργανα του παρακράτους.

Πρώτος λοιπόν εχθές έκοψε το νήμα στην διαδρομή των 42 km ο Κενυάτης δρομέας Φελίξ Κάντι με χρόνο-νέο ρεκόρ 2:10:36. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ιταλός Στέφανο Μπαλτίνι, με χρόνο 2:10:55 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Δεύτερος ο Ράιμον Μπέτ και τρίτος ο Τσομπέι.


Απο τους Έλληνες αθλητές πρώτος τερμάτισε χθές στον Μαραθώνιο ο Χριστόφορος Μερούσης-απο το Βροντάδο Χίου με χρόνο 2:25 λεπτά, πρωτιά που είχε κατακτήσει και πέρυσι. Δεύτερος έλληνας τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωράκος με χρόνο 2:29:58 αγκαλιά με την κόρη του και την τρίτη θέση απο ελληνικής συμμετοχής, κατέλαβε ο έμπειρος Γιώργος Καραβίδας με 2:31:05. Θερμά συγχαρητήρια στον αθηναϊκό λαό που τίμησε την ιστορική διαδρομή, αλλά και σε όλους τους διοργανωτές που συνέβαλαν για την οργάνωση του χθεσινού Μαραθωνίου.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »