Νεοκλασική ομορφιά στην Αριστοτέλους !

Νεοκλασική ομορφιά στην Αριστοτέλους !

Μοναδική γοητεία και κλασική ομορφιά με εκλεκτικιστικά στοιχεία εκπέμπει το ξενοδοχείο της φωτογραφίας μας στην Αριστοτέλους. Στην καρδιά της Αθήνας μας, που μέσα από την αστική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία της Αριστοτέλους, αποτυπώθηκε η μεσοπολεμική εκπόρευση της πόλης. Με τα ωραία κτίρια, τους πολυφρόντιστους τότε κάθετους δρόμους και την πυκνή κατοίκηση της περιοχής από προοδευμένα μεσοαστικά στρώματα, που αποζητούσαν την ποιότητα ζωής, την άνεση και την κοινωνική ευημερία. Ήταν τότε η Αριστοτέλους από τις χαρακτηριστικές οδούς στην πόλη, της φιλόξενης και ποιοτικής υποδοχής επισκεπτών, με την αισθητική της και τα πολυτελή ξενοδοχεία της.

Και αυτά τα στοιχεία μας αναδύει και το ξενοδοχείο μας, με την ωραία καμπυλοειδή απόληξή του, στην πρόσοψη της οδού. Με τα πανέμορφα στολίδια παράθυρα του, να τα περιβάλλουν δωρικά επίκρανα και να τα στέφουν ροκοκό γύψινες ανάγλυφες διακοσμή-σεις. Ακόμα τα επιβλητικά μπαλκόνια του, με τους μαρμαρόγλυπτους πανέμορφους κιλλίβαντες και τα γραμμικά στοιχεία στον τοίχο του ισογείου, να κάνουν αντίστιξη στην πανοραμική αυτή αρχιτεκτονική σύνθεση της Αριστοτέλους. Και όλα αυτά να λούζονται το βράδυ, από τους ιριδισμούς του ζεστού λευκού φωτός του ξενοδοχείου, με την γλυκό πέπλο της νύχτας. Μια πανδαισία στο κέντρο της πόλης, που μας υπομνίζει τις ατελείωτες και αναξιοποίητες ομορφιές της Αθήνας μας. Αριστοτέλους πανέμορφη και γλυκιά, μέσα στην μαγεία της νύχτας !

Καλό μήνα αγαπημένοι μου Αθηναίοι και Αθηνολάτρες ! 
Ο ηθικός τρόμος του κορονοϊού, δεν θα μας καταβάλλει. Πάντα η Αθήνα  στο τέλος ΝΙΚΟΥΣΕ. Και στον λιμό του Πελοποννησιακού πολέμου και στην χολέρα του 1854 !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 1-4-2020

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »