Μένουμε σπίτι δημιουργικά και λέμε δυναμικά ΟΧΙ, στον Κορονοϊό !

Μένουμε σπίτι δημιουργικά και λέμε δυναμικά ΟΧΙ, στον Κορονοϊό !

Ο περιορισμός μας στο σπίτι είναι αδιαμφισβήτητα από τα επώδυνα μέτρα, αφού αναγκαζόμαστε να αποστερηθούμε το αγαθό της επικοινωνίας και της συναναστροφής με αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολύ περισσότερο για εμάς τους Έλληνες, έναν ζεστό και επικοινωνιακό μεσογειακό λαό, που είναι σύμφυτη η ύπαρξή του ανα τους αιώνες, με την δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και με την έννοια της ΟΜΑΔΑΣ και της κοινωνικής συλλογικότητας. Όμως είναι επιβεβλημένος για να προασπίσουμε το ιερό αγαθό της δημόσιας υγείας, των  συνανθρώπων μας, που δεν φταίνε σε τίποτα για οιαδήποτε απερισκεψία μας, αλλά και της δικής μας, που αυτονόητα πρέπει να προστατεύσουμε.

Είναι όμως αυτό το κλείσιμο στο σπίτι και μια σπουδαία ευκαιρία, για να αφιερώσουμε χρόνο – αυτόν που έπρεπε και δεν το κάναμε στην δίνη των επαγγελματικών υποχρεώσεων- στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για να διαβάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία, που όλο τα πιάναμε και όλο τα αφήναμε ημιτελή, παραπέμποντάς τα στις καλένδες ! Αδράχνω έτσι αυτή την μεγάλη ευκαιρία, για να διαβάσω τον τεράστιο «Οδυσσέα» του Τζέημς Τζόυς, ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που πολλά καλοκαίρια το άφησα ημιτελές, αλλά και να ξαναδιαβάσω την «Πριγκίπισσα Ιζαμπώ» του λατρεμένου μου Άγγελου Τερζάκη. Έτσι κυλά ο χρόνος δημιουργικά, μαζί με την παράλληλη επικοινωνία μας στα social media, που μας δίνουν την δυνατότητα να τα λέμε συχνά, να αντλούμε ηθικές δυνάμεις ο ένας από τον άλλον και να διαμορφώνουμε στάσεις άμυνας. Με σύνεση και ψυχραιμία λοιπόν, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, απολαμβάνουμε απεριόριστα τα αγαπημένα μας πρόσωπα και κάνουμε όμορφα και δημιουργικά πράγματα.

Ο κορονοϊός είναι ένας εφιάλτης, που σύντομα με την υπεύθυνη και συνετή κοινωνικά στάση μας, θα περάσει. Και θα μείνει μόνον η θλιβερή ανάμνησή του, αλλά και το τεράστιο ηθικό κεφάλαιο που όλοι αποκτούμε με την στάση μας αυτές τις μέρες, να αποκρούουμε κάθε απειλή, με όπλο την κοινωνική ευθύνη και την αγάπη μας προς τον άνθρωπο. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και απαντούμε δυναμικά ΟΧΙ, στον κορονοϊό. Καλή δύναμη σε όλους !

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 17-3-2020

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »