Με τον Βασίλη του ήθους και της δημιουργίας !!!

Με τον Βασίλη του ήθους και της δημιουργίας  !!!

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Να και μια πρόσφατη φωτογραφία μας, με τον ηθικά ευγενή καλλιτέχνη και φίλο από τα παλιά Βασίλη Παϊτέρη. Τον Βασίλη του κοινωνικού ήθους και της δημιουργίας, που κατόρθωσε να μετατρέψει τα προβλήματα και τις κοινωνικές δυσπλασίες από την καταγωγή του ως τσιγγάνος, σε ωραίο καλλιτεχνικό έργο που το περιβάλλει με την αγάπη του η κοινωνία, αλλά και να προστρέξει προπαντός, πολυδύναμα κοινωνικά και οικονομικά την γενιά του. Τους Έλληνες τσιγγάνους, που υφίστανται τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση, στο όνομα τω στρεβλώσεων και των στερήσεων της ελληνικής κοινωνίας. 

Αφότου μπήκε δυνατά στο «κοινωνικό παιχνίδι» ο Βασίλης Παϊτέρης με την καλλιτεχνική του ανέλιξη, έσπευσε αμέσως να διεκδικήσει Σχολεία – με ειδικούς δασκάλους για ευπαθείς ομάδες – για τα τσιγγανόπουλα, διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών υγιεινής στους καταυλισμούς τους, με παράλληλη προσπέλαση υπηρεσίες υγείας στις περιοχές τους, αλλά και την προοπτική ενός καλύτερου μέλλοντος για τα αυτά τα παιδιά τα ξεχασμένα, τα παιδιά «ενός κατώτερου Θεού» !!! Και δεν τελειώνει προφανώς εδώ το πολυδύναμο ανθρωπιστικό έργο του Βασίλη Παϊτέρη για τους Έλληνες τσιγγάνους, που ενώ η πολιτεία τους θέλει φαντάρους, για να φυλάνε τα σύνορα, τους θέλει ως φτηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, εν τούτοις τους ξεχνά σε όλες τις παροχές, που δικαιούται να απολαμβάνει κάθε έλληνας πολίτης. Για τούτο και οι Έλληνες τσιγγάνοι έχουν τον ευγενή και ανθρώπινο Βασίλη ως σημαίας τους και για τούτο τον στηρίζουν με όλη την θέρμη της καρδιάς τους, σε κάθε του κοινωνικό βήμα.

Γειά σου Βασίλη Παϊτέρη, σε αγαπώ πολύ !!! Και είναι υπέρτατη ηθική τιμή για εμένα που είσαι φίλος μου και είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ τσιγγάνος. Έλληνας Βασίλη, που φόρεσε τα χρώματα της γαλανόλευκης, υπηρέτησε ως Λοχίας με την θέρμη της οικουμενικής ελληνικής καρδιάς την πατρίδα και είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος, όταν η κλαγγή της – αιματοβαμμένης με αίματα και θυσίες ΗΡΩΩΝ – ιστορίας μας στο ζητήσει, να το κάνες με λεβεντιά και αγνό πατριωτισμό και πάλι. Ο μεγάλος Θεός να είναι συμπαραστάτης σου !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα, 20-12-16

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »