ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - ΠΑΝΟΣ Ν. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος γεννήθηκε στην Γαστούνη της Ηλείας το 1967 και ζεί στην Αθήνα. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της πόλης και αποπεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του Λυκείου στο 30-ο Λύκειο Αθηνών (Κυψέλης). Εισήχθη με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η.Υ. και πήρε το Δίπλωμά του του από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ με τον βαθμό «Λίαν Καλώς» (7,3). Παράλληλα έχει Μάστερ (M.Sc.) στην Βιοϊατρική Τεχνολογία (βαθμός άριστα) από το Ε.Μ.Π. Ενώ έχει τελειώσει και Μονοετή κύκλο σπουδών με e-learning, στο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) 2018, στα πεδία : «Management - Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία», με Βαθμό αποφοίτησης, «Άριστα, 85%». Ομιλεί Αγγλικά, επίπεδο «Άριστα». Είναι κάτοχος πτυχίου Αγγλικών «Proficiency» (C2), (Pearson).

Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), της Ε.Π.Υ. (Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής), της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.Ε.) και της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών). Η ιστοσελίδα του συγγραφέα είναι :

www.panosavramopoulos.blogspot.com

Διατελεί επί είκοσι και πλέον συναπτά έτη τακτικός συνεργάτης – αρθρογράφος της Β’ αρχαιότερης καθημερινής ελληνικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» στο φάσμα της πολιτικής ανάλυσης και του πολιτικού δοκιμίου, ενώ αρθρογραφεί περιοδικά και στον αθηναϊκό τύπο. Πολυσχιδής στην θεματογραφία του έχει ασχοληθεί με αρκετές ενότητες του γραπτού λόγου. Δημοσίευσε επιφυλλίδες, πολιτικά δοκίμια, ιστορικά μελετήματα, κείμενα αισθητοκριτικού χαρακτήρα, κοινωνιολογικές, προσεγγίσεις κ.α. Είναι συνεργάτης περιοδικών πολιτικής ανάλυσης όπως τα περιοδικά κύρους πολιτικού προβληματισμού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (Εκδόσεις Λιβάνη), «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» των εκδόσεων (ΠΑΠΑΖΗΣΗ), «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» κ.α. Παράλληλα γράφει Αθηναιογραφικά κείμενα, πολιτισμική επικαιρότητα και Πολιτικές Αναλύσεις, στις ηλεκτρονικές εφημερίδες real.gr, politisonline.com, www.paraskhnio.gr, ilialive.gr, newsgf.net, politikanet.gr, κ.α. Η αρθρογραφία του περιλαμβάνει πάνω από πεντακόσια άρθρα, αναλύσεις, πολιτικές μονογραφίες, ιστορικά μελετήματα, κριτικές κ.α.

Ενίοτε παρεμβαίνει για θέματα εξωτερικής πολιτικής, γεωστρατηγικής, πολιτικής ιστορίας και πολιτισμού, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς : «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 Fm», «ΕΡΑ», «Αθήνα 984», «ΕΡΤ open, 106,7 Fm», αλλά και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Δυτικής Πελοποννήσου, που συνεργάζεται με τον «REAL FM», «IONION FM». Τηλεοπτικά έχει φιλοξενηθεί στους σταθμούς : «ΕΡΤ», «ΣΚΑΙ», «Alpha», «Kontra Channel», «Blue Sky», «Action 24, «Extra Channel», «Βεργίνα».

Συγγραφέας (25) και πλέον βιβλίων, που έτυχαν της ευμενούς υποδοχής από το αναγνωστικό τους κοινό, στο φάσμα της πολιτικής ιστορίας, της αθηναιογραφίας, του δοκιμίου ευρύτερα, αλλά και της φυσικής και των μαθηματικών, στο φροντιστηριακό πεδίο. Αντλεί τις πνευματικές του σταθερές από την κλασική αρχαιοελληνική σκέψη, τον έλλογο δυτικό λόγο και τα αποθησαυρισμένα κείμενα των Πατέρων της Ορθοδοξίας.

Το 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ» Τόμος Α΄, που πραγματεύεται τις μονογραφίες των Ηλείων πολιτικών μας ανδρών, από την απελευθέρωση από τους Γερμανούς μέχρι και την πτώση της Απριλιανής εκτροπής το 1974. Το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (τιμητική έκδοση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος) απο τις εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.», που βιογραφεί τους πολιτικούς μας άνδρες, οι οποίοι ανελίχθησαν στο ύπατο πολιτειακό μας αξίωμα. Τον Ιούνιο του 2013, κυκλοφόρησε το βιβλίο του «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» απο τις εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.», με προλόγους των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου, Στέλιου Παπαθεμελή, Παναγιώτη Κρητικού και Στάθη Παναγούλη, που επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη της ιστορικής μας μνήμης, απο την γένεση του νεοελληνικού κράτους - Α΄ Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνος τον Μάϊο του 1827, μέχρι και τις μέρες μας. Επιδιώκοντας στην κατάκτηση της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας και στην δημιουργία μιας νέας εθνικής κουλτούρας, που θα οδηγήσει τον τόπο στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας. Και τον Απρίλιο του 2014, κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα ...», Εκδόσεις «Mpress», που επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη στην κοινωνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας, ενώ βιογραφεί στο Α΄ Μέρος του, όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους της Αθήνας, απο το 1830 – μέχρι σήμερα.

Υπο έκδοση στο στάδιο της εκτύπωσης, ευρίσκονται τα βιβλία του «Πολιτικό Χρήμα - ΜΜΕ & τα έλκη της Διαπλοκής», «Μεγάλοι του σύγχρονου Ελληνικού Στοχασμού», «Κορυφαίοι της ελληνικής πεζογραφίας», «Πορτρέτα του ελληνικού κινηματογράφου», τα οποία δημοσιεύτηκαν σε σειρές στις εφημερίδες της Ηλείας «ΠΑΤΡΙΣ», «ΑΥΓΗ», «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», αλλά και στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ». Βιβλία του έχουν παρουσιάσει προσωπικότητες κύρους απο το φάσμα των γραμμάτων και της πολιτικής, όπως οι : Στέλιος Παπαθεμελής, Φώτης Κουβέλης, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Βύρων Πολύδωρας, Θανάσης Διαμαντόπουλος, Άρης Σπηλιωτόπουλος κ.α.

Έχει διατελέσει Μέλος Δ.Σ. Οργανισμών, στο φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικών Σωματείων και Εξωραϊστικών Συλλόγων. Απο : 12-1-2012 έως 22-2-2013, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Εταιρεία «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.» Διαχείρισης των υποδομών των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, με αντικείμενο την χάραξη στρατηγικών, για την ανασυγκρότηση του Δικτύου των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και πολιτικές marketing για την αναδιάρθρωση της εταιρείας. Συμμετείχε στην υπογραφή του κορυφαίου έργου υποδομών της ΕΡΓΟΣΕ, για την ανασυγκρότηση και ανάδειξη του Διαμετακομιστικού Εμπορίου στην Ελλάδα, με την ηγέτιδα στον χώρο εταιρεία COSCO. Από 16-10-2014 έως 31-3-2017, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό «Ο.Π.Α.Ν.ΔΑ» - Οργανισμός Πολιτισμού – Νεολαίας – Άθλησης Δήμου Αθηναίων, με αντικείμενο, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Projects του Οργανισμού, για την ανάδειξη και προβολή, της Πολιτισμικής ταυτότητας και της Τουριστικής φυσιογνωμίας της Αθήνας. Ενώ Υπήρξε Σύμβουλος Τύπου του τ. Υπουργού κ-ου Στυλιανού–Άγγελου Παπαθεμελή (2004-2006) και της Βουλευτού και Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κ-ας Κρινιώς Αθαν. Κανελλοπούλου (2009).

Η κοινωνική του προβληματική μέσω της φυσικής του δραστηριοποίησης και του συγγραφικού του έργου εστιάζει: Στις περιβαλλοντικές ανισορροπίες, στην ανεργία, στην τρίτη ηλικία, στο οξύ πρόβλημα της μετανάστευσης, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην παγκόσμια προβολή του ελληνικού πολιτισμού και προπαντός στην ελληνική διάρκεια στην αχανή λεωφόρο του χρόνου.

Σε ότι αφορά την αυτοδιοικητική και κεντρική πολιτική του δραστηριότητα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7-ης Νοεμβρίου 2010, κατήλθε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον κ-ο Νικήτα Κακλαμάνη. Εξελέγη αποσπώντας 2.400 σταυρούς και καταλαμβάνοντας την έκτη εκλόγιμη θέση. Με την συντριπτική ήττα όμως του Συνδυασμού στον Β΄ γύρο, λόγω του εκλογικού συστήματος απώλεσε την έδρα του.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας του Μαΐου 2014, κατήλθε ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»- Άρ. Σπηλιωτόπουλος, απέσπασε 2.160 σταυρούς και κατέλαβε την θέση του Α΄ Αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου Αθήνας.

Στις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, κατήλθε ως υποψήφιος Βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» στην Α΄ Αθηνών, απέσπασε 2.454 ψήφους, κατέλαβε την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου και κατετάγη Α΄ αναπληρωματικός Βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Αθηνών.

Στις 13 Αυγούστου 2015 απεχώρησε απο τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και προσχώρησε στην «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» υπο τον κ-ο Βασίλη Λεβέντη. Στις εθνικές εκλογές της 20-ης Σεπτεμβρίου 2015, κατήλθε υποψήφιος της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» στην Α΄ Αθηνών με την λίστα, στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου. Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 παραιτήθηκε από την «Ένωση Κεντρώων».

Το συγγραφικό του έργο στο επιστημονικό πεδίο, αναφέρεται στη συγγραφή βιβλίων φροντιστηριακού χαρακτήρα, Μαθηματικών, Φυσικής και Πολιτικής Οικονομίας των υποψηφίων των ΑΕΙ & ΤΕΙ, όσο και των μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου. Το εκδοθέν συγγραφικό του έργο στις πιο πάνω ενότητες, συνίσταται στα εξής 21 βιβλία :

· Συλλογή Συνδυαστικών Ασκήσεων για τα
Μαθηματικά της 1-ης Δέσμης

· Μαθηματικά Γ΄ Λυκείου Τ.Ε.Λ. Τόμοι Α’, Β΄

· Φυσική Β΄ Λυκείου

· Φυσική Α΄ Λυκείου

· Τα Δοθέντα Θέματα των Γενικών Εξετάσεων της

1-ης Δέσμης

· Τα Δοθέντα Θέματα των Γενικών Εξετάσεων της

2-ης Δέσμης

· Τα Δοθέντα Θέματα των Γενικών Εξετάσεων της

4-ης Δέσμης

· Μαθηματικά Γ’ Λυκείου, Τεχνικών
Επαγγελματικών Λυκείων

· Πολιτική Οικονομία Μικροοικονομία τ. Α΄

· Πολιτική Οικονομία Μακροοικονομία τ. Β΄

· Άλγεβρα Α΄ Λυκείου

· Στατιστική για ΤΕΣ & ΤΕΛ

· Τυπολόγιο Μαθηματικών Γυμνασίου, Λυκείου

· Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου τ. Α΄& Β΄

· Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου τ. Α΄& Β΄

· Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου τ. Α΄& Β΄

· 50 Επαναληπτικά Διαγωνίσματα Πολιτικής
Οικονομίας