Τα βιβλία μου

ΠΑΝΟΣ Ν. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα ...»
 Εκδόσεις «M-press», Αθήνα Μάϊος 2014


Το βιβλίο - μακρύ οδοιπορικό, που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις «Mpress» (Τηλέφωνο παραγγελιών : 210 – 36.25.095), επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη στην κοινωνική, ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της αιώνιας πόλης και αποτυπώνει με παραστατική ενάργεια, την ηθική και πολιτισμική της φυσιογνωμία, στην μακραίωνη ιστορική της εκπόρευση. Μνημεία, πρόσωπα, πολιτισμός, παράδοση, αισθητική και νοσταλγία για το ωραίο χθές, αξεδιάλυτα δεμένα μεταξύ τους, συνθέτουν ένα ατίμητο πολιτισμικό ψηφιδωτό, για την αγαπημένη μας πόλη. Παράλληλα στο Α΄ Μέρος του βιβλίου, παρατίθενται τα βιογραφικά όλων των διετελεσάντων Δημάρχων της Αθήνας, απο το 1830 – μέχρι σήμερα, έτσι ώστε μέσα απο την ηθική και πολιτική τους βιοτροπία, να γνωρίσει ο αναγνώστης-πολίτης της Αθήνας, ποιοί και πως διαχειρίστηκαν τις τύχες της αγαπημένης μας πόλης. Το βιβλίο τέλος, προλογίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και τ. υπουργός Παιδείας, Τουρισμού, κ-ος Άρης Σπηλιωτόπουλος.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 
(Εθνική Συνέλευση Τροιζήνος 1827 – Μέχρι τις μέρες μας) 
ΠΑΝΟΣ Ν. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ 
Εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.»
Το βιβλίο επιχειρεί μια πανοραμική κάτοψη της ιστορικής μας μνήμης, απο την γένεση του νεοελληνικού κράτους, οπότε και έλαβε χώρα η ιστορική Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνος τον Μάϊο του 1827, με την συνακόλουθη εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος και το ψήφισμα του πρώτου Συνταγματικού μας Χάρτη, μέχρι και τις μέρες μας, οπότε και εγκλωβιστήκαμε στα πλοκάμια του φοβερού «Μνημονίου». Εκατόν ογδόντα πέντε χρόνια μαρτυρικής πορείας του ελληνισμού, αποτυπώνονται ευσύνοπτα στην παρούσα εργασία, καταγράφοντας όλα τα μείζονα ιστορικά του ορόσημα. Τις στιγμές της εθνικής και ηθικής του μεγαλουργίας, όπως και τις ταπεινώσεις και οδυνηρές ήττες του. Τις εξάρσεις του πλάι στους άλλους προοδευμένους λαούς της οικουμένης, αλλά και τις δραματικές πτώσεις του. Επιδιώκοντας να συμβάλει εποικοδομητικά, στο αενάως ζητούμενο της κατάκτησης της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας και στην δημιουργία έτσι μιας νέας εθνικής-συλλογικής κουλτούρας, που παρακολουθώντας στενά τα νέα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα παγκοσμίως, θα οδηγήσει τον τόπο στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας. Το βιβλίο προλογίζουν οι κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Παναγιώτης Κρητικός και Στάθης Παναγούλης, ενώ χαιρετίζει ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος. Διατίθεται κεντρικά απο τα βιβλιοπωλεία των Αθηνών : Αθ. Χριστάκης (Ιπποκράτους 10-12), Σίμος Αχιλλέας (Μαυροκορδάτου 9), Ε. Τζανακάκης (Χαριλάου Τρικούπη 11) και σε όλη την Ελλάδα.


«ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»
ΠΑΝΟΣ N. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδόσεις «ΤΑΛΩΣ Φ.»
«ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», επιχειρούν μια πανοραμική κάτοψη του μεταπολεμικού πολιτικού μας τοπίου, μέχρι τις μέρες μας, μέσα απο την βιοτροπία των των ελλήνων πρωθυπουργών. Το βιβλίο προλογίζουν οι υπουργοί κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Άρης Σπηλιωτόπου-λος, Ανδρέας Λοβέρδος, και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Θανάσης Διαμαντόπουλος. Κυκλοφορεί στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία απο τα κεντρικά βιβλιοπωλεία : Παπασωτηρίου, Χρηστάκης, Πρωτοπορία.


  «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ»
(Κεντρική διάθεση Βιβλιοπωλείο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Αμαλιάδας)
«Οι πολιτικοί άνδρες της Ηλείας» απαντούν στην μεγάλη πρόκληση της ιστορικής καταγραφής των μεταπολεμικών Ηλείων Πολιτικών μας ανδρών και για την χρονική ενότητα από την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, μέχρι την πτώση της Απριλιανής εκτροπής. Το βιβλίο το οποίο προλο-γίζουν οι τ. υπουργοί κ.κ. Στέλιος Παπαθεμελής, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και οι βουλευτές μας, Κρινιώ Κανελλο-πούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, φωτίζει μέσα από τις μονογραφίες του, άγνωστες πτυχές των ηλείων μεταπολεμι-κών μας βουλευτών, που με τις ευφάνταστες και ενορατικές τους συλλήψεις, όπως και με τα λάθη και τα ανομήματά τους, επικαθόρισαν το μέλλον της Ηλείας. Στην Αθήνα διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΔΗΜΑ Ιπποκράτους 8 Αθήνα.


 « 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΘΙΚΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»
Αντίπερα στην κοινωνική και πολιτισμική κατάπτωση που επέφεραν οι οδυνηρές πολιτικές του μνημονίου, έχοντας αποξηράνει την ηθική και πνευματική ικμάδα του ιστορικού λαού μας, το βιβλίο παραθέτει 8 γυναίκες πρότυπα ηθικής έξαρσης, που με το ιδεοφόρο παραδειγμά τους, το ογκωδέστατο πολιτισμικό έργο τους και την ευρυδιάστατη κοινωνική τους παρουσία, αποτύπωσαν ανεξάλειπτα το στίγμα τους στην μακραίωνη πορεία του ελληνισμού, σηκώνοντας ψηλά την ελληνική πατρίδα. Για να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο απο την ηθική τους βιοτροπία, να απεγκλωβιστούμε απο τις θανατηφόρες ατραπούς της χρεοκοπίας και να επανατροχιοδρομηθούμε και πάλι στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας. Βιογραφούνται οι : Καλλιπάτειρα, Αγία Φιλοθέη, Μαντώ Μαυρογένους, Καλλιρόη Παρρέν, Λέλα Καραγιάννη, Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη, αλλά και η λαμπρή Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, που διαπρέπει σήμερα στο ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό στερέωμα.


 50 Επαναληπτικά Διαγωνίσματα Πολιτικής Οικονομίας


 Φυσική Α΄ Λυκείου


  Φυσική Β΄ Τάξης Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου


 Πολιτική Οικονομία, Μακροοικονομία (Τόμος Β΄)


 Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου (Α΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου (Β΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου (Α΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Γ΄ Γυμνασίου (Β΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου (Α΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Β΄ Γυμνασίου (B΄ Τόμος)


 Μαθηματικά Γ΄Λυκείου Τεχνικών – Επαγγελματικών Λυκείων


 Πολιτική Οικονομία, Μακροοικονομία (Τόμος A΄)


 Στατιστική Υποδειγματικό Βοήθημα για : Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές Τεχνικά Επαγγελμαικά Λύκεια


 Τα δοθέντα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της 1-ης Δέσμης


 Τα δοθέντα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της 2-ης Δέσμης


 Τα δοθέντα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της 4-ης Δέσμης


 Τυπολόγιο Μαθηματικών Γυμνασίου - Λυκείου