Από την κοπή της Πίττας του Συλλόγου Βουθρωτού, εκεί που χτυπά η καρδιά του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού !!!

Από την κοπή της Πίττας του  Συλλόγου Βουθρωτού, εκεί που χτυπά
η καρδιά του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού !!!

Τύχη αγαθή εχθές Σάββατο 21-1-17, είχαμε την μεγάλη τιμή και χαρά, να παρευρεθούμε στην κοπή της πίττας του Συλλόγου των Εν Αθήναις Βουθρωτών. Ενός συλλόγου που μέσα στις ωραίες κοινωνικά και πολιτισμικά κυψέλες του, χτυπά η καρδιά του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού. Του προηγμένου και ξεχωριστού πολιτισμικά χώρου της λατρεμένης Βορείου Ηπείρου, που πρωταγωνίστησε στους αρχαίους χρόνους και έκτοτε σημάδεψε ανεξίτηλα στην αχανή λεωφόρου του χρόνου, την πολιτισμική ταυτότητα, της ξακουστής και κοσμοαγαπημένης «κουκλίτσας αληθινής» - Βορείου Ηπείρου !!!

Κατά την μυθολογία η δημιουργία του Βουθρωτού είναι συνυφασμένη, με την έλευση του αρχηγού των Αργοναυτών Ιάσονα στην Βόρειο Ήπειρο, ενώ σήμερα διασώζονται μείζονος ιστορικής αξίας αρχαιότητες, από το Αρχαίο Θέατρο του Βουθρωτού -20 περίπου χιλιόμετρα νότια από τους Αγίους Σαράντα – στην περιοχή του οποίου ροδάμησαν ο πολιτισμός, οι τέχνες και τα γράμματα.

Κέφι, μαγικές στην κυριολεξία χορευτικές επιδείξεις από το άξιο συγχαρητηρίων χορευτικό του Συλλόγου, αλλά και ένα έξοχο ηθικά κλίμα συναδέλφωσης, από τους ωραίους ανθρώπους της Βορείου Ηπείρου, που κομίζουν πάντα τα σπέρματα της δημιουργίας, της ηθικής λεβεντιάς και του πολιτισμού, του διαλεχτού και αδικημένου από την ιστορία σπουδαίου αυτού κομματιού του ελληνισμού.

Μαζί και εμείς με τους αδελφικούς φίλους της Βορείου Ηπείρου Κώστα και Σπύρο, με τους οποίους μοιραζόμαστε με αγάπη και ενδιαφέρον τους πόθους, τους καημούς και τα οράματα, για την προστασία και ανάδειξη του ταλαιπωρημένου και ενίοτε ξεχασμένου από την ελληνική πολιτεία, Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου των Βουθρωτών κ-ο Αλέξανδρο Νταγιάκα, που με την ηθική του φιλοξενία, την οργανωτικότητα του και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, μας συγκίνησε πολύ και έκανε την καρδιά μας να ριγήσει για το αδαμάντινο κομμάτι της πατρίδας μας, την Βόρειο Ήπειρο. 

Καλή Χρονιά αγαπημένοι αδελφοί Βουθρωτιώτες και ο μεγάλος Θεός, να στεφανώνει με επιτυχίες τα άξια βήματά σας στη ζωή, ευχόμενος συνάμα το 2017, να αποτελέσει ένα έτος αληθινής προόδου και διευθέτησης, όλων των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον Βορειοηπειρω-τικό ελληνισμό.

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M. Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »