Ηθική πανδαισία με την μαγική Δήμητρα Γαλάνη, στο Αττικό Άλσος !!!

Ηθική πανδαισία με την μαγική Δήμητρα Γαλάνη, στο Αττικό Άλσος !!!

Άφατη ηθική έξαρση με την απαράμιλλη Δήμητρα Γαλάνη στο Αττικό Άλσος, πριν λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 18-9-16, μέσα από ένα πανοραμικό ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι και την ελληνική «λαλιά». Τους μεγάλους έλληνες ποιητές Καρυωτάκη, Σεφέρη, Γκάτσο, Ελύτη κ.α. μέσα από την πολυεδρική μουσική της παράσταση «Chronos» και με την μουσική επένδυση εμπνευσμένη ενορχηστρώσεων, προσέγγισε η κραταιά κυρία του ελληνικού τραγουδιού Δήμητρα Γαλάνη, προσφέροντας ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές. Έτσι στο κατάμεστο «Αττικό Άλσος», που βούλιαξε στην κυριολεξία από κόσμο !!! οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι στις παραδοσιακές μουσικές δημιουργίες όλης της Ελλάδας, αλλά και στο έντεχνο λαϊκό τραγούδι, με την βελούδινη φωνή της έξοχης Δήμητρας Γαλάνη, που είχε την φρεσκάδα ασημογάλανης θάλασσας και εξήπτε το διψασμένο για την μουσική της κοινό.

Να σημειώσουμε εδώ εμφατικά, ότι η κραταιά Δήμητρα Γαλάνη είχε την επικουρία μιας μοναδικής ορχήστρας στην σκηνή, που την συναποτελούσαν τέσσερις νέοι άνθρωποι, με λαμπρές μουσικές σπουδές και πολυμερή μουσική παιδεία. Για αυτό εξάλλου και το αισθητικό αποτέλεσμα της συναυλίας, ήταν κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Οι  Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο, οι οποίοι  γίνονταν ένα ενιαίο σύνολο, με την ιέρεια της σκηνής Δήμητρα Γαλάνη και απέδιδαν ένα έξοχο μουσικό αποτέλεσμα. Άλλωστε η μεγάλη κυρία του τραγουδιού μας, με αυτή την σπουδαία παράσταση επιχείρησε  να συμπυκνώσει και μέσα από τα δικά της μουσικά βήματα, την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και το αποτέλεσμα την δικαίωσε στο έπακρο.

Πάνδημη η συμμετοχή του κόσμου, σε αυτό το μοναδικό μουσικό κάλεσμα στο «Αττικό Άλσος», με το οποίο σήμερα Κυριακή, έκλεισε η αυλαία των συναυλιακών παραστάσεων του πετυχημένου κατά γενική ομολογία κύκλου «Καλοκαίρι στην Αθήνα», του Οργανισμού μας Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Με την παράλληλη συμμετοχή και κορυφαίων της μουσικής και καλλιτεχνικής μας σκηνής ευρύτερα, όπως των Μάριου Φραγκούλη, Γιώργου Περρή και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών. Και αυτή την καλλιτεχνική μέθεξη είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και εμείς με την αδελφή μας Ελένη Αβραμοπούλου στο «Αττικό Άλσος», που σπεύσαμε για να τιμήσουμε την λαμπρή Δήμητρα Γαλάνη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του οργανισμού μας ΟΠΑΝΔΑ, που μόχθησαν με μεράκι και αγάπη για να υλοποιηθεί ο πετυχημένος κύκλος «Καλοκαίρι στην Αθήνα» και ιδιαίτερα στον αγαπητό μας πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, κ-ο Χρήστο Τεντόμα, που άφησε με τις εύστοχες καλλιτεχνικές επιλογές του, αναλοίωτο το αποτύπωμά του στην λατρεμένη μας Αθήνα. Για τούτο και ο λαός της Αθήνας, αγκάλιασε με την θέρμη της οικουμενικής ελληνικής ψυχής τις εκδηλώσεις μας και μας έδωσε ηθική δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουμε το πολιτισμικό μας οδοιπορικό στην πόλη και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο.

Συνεχίζουμε με ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ λοιπόν και το Φθινόπωρο, χαρίζοντας αισθητική ομορφιά και λάμψη στην αγαπημένη μας πόλη !!!

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 18-9-16
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »