Δημοφιλής ανυπαρξία....

Δημοφιλής ανυπαρξία....

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι να απορεί τελικά κανείς με την συμπεριφορά μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, έναντι των πολιτικών μας ταγών.  Με προκλητική ακρισία για την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, την οδυνηρή αποδόμηση του κοινωνικού και οικονομικού μας ιστού, ως επιστέγασμα των ολέθριων αναπηριών του μεταπολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος, συνεχίζει να επιβραβεύει στις δημοσκοπήσεις ανάξιους «πολιτικούς», θλιβερούς πρωταγωνιστές του «στάρ σύστεμ» και του παντοδύναμου μιντιακού συστήματος των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια κάστα δηλαδή προκλητικά ανίκανων πολιτικών, χωρίς στοιχειώδη δυνατότητα άρθρωσης σοβαρού πολιτικού λόγου και με προοπτική για το μέλλον του τόπου, που βιώνει την πιο βαθιά και πολύπλευρη μεταπολεμική οικονομική και κοινωνική του κρίση, οι οποίοι καταναλίσκονται νυχθημερόν στην τηλεοπτική τους και μόνον προβολή και στις ανούσιες και γελοίες δημόσιες σχέσεις.

Δυστυχώς αυτά τα θλιβερά και ανησυχητικά ευρήματα για τα ηθικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, αποτυπώνονται για μιαν ακόμα φορά και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δημοφιλίας, υπουργών, βουλευτών, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίξησης κ.λ.π. Φεύ, όποιοι πολιτικοί είναι πολιτικά ανύπαρκτοι, δεν παράγουν καθόλου έργο ή προτάσεις για την έξοδο του τόπου απο το τέλμα, δεν ενοχλούν την καθεστηκυΐα τάξη αναδεικνύοντας τα ζέοντα προβλήματα της κοινωνίας - και όχι σφυρίζοντας αδιάφορα -  και επιδίδονται αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες σχέσεις και τις ανούσιες και βλακώδεις τηλεοπτικές τους παραστάσεις, καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις δημοφιλίας !!! Αποθεώνονται δηλαδή η πολιτική ανυπαρξία και η απαξίωση του ιερού για την πρόοδο της κοινωνίας κονοβουλευτικού έργου και επιβραβεύονται πανηγυρικά το σταριλίκι και και η «δημοφιλής ανυπαρξία» αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αδόκιμο όρο. Για να αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν διδαχθήκαμε τίποτα απο την κρίση. Ότι δεν καταλάβαμε καν πως ο κεντρικός υπεύθυνος και η γενεσιουργός αιτία, της οικονομικής και ηθικής κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι ανερμάτιστοι πολιτικοί μας ταγοί, που αντί με ένα καλοσχεδιασμένο Master Planμ μεταπολιτευτικά, να προετοιμάσουν και να οδηγήσουν τόν τόπο ομαλά, στις δύσκολες συνθήκες της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τον εγακτέλειψαν στις χρόνιες στρεβλώσεις του και ασχολήθηκαν αποκλειστικά και μόνο με τον ανήθικο πλουτισμό τους και την άχρηστη για την κοινωνία προσωπική τους ανέλιξη και προβολή.

Ναι !!! καμία διδαχή απο τα παθήματά μας. Στα ίδια πάλι επικίνδυνα μονοπάτια της ιδιωτείας και της ηθικής και πολιτικής εξαχρείωσης της κοινωνίας. Αποπέμψαμε πανηγυρικά αξιους πολιτικούς απο το πολιτικό μας σύστημα, που είχαν όραμα και προτάσεις συγκροτημένες για τον τόπο και στην θέστη τους αναδείξαμε το απόλυτο κενό. Φθηνούς και ματαιόδοξους αρλεκίνους-πολιτικούς διασκεδαστές των αδηφάγων και ηθικά ανερμάτιστων ΜΜΕ. Που είναι αλήθεια σήμερα ο ελπιδοφόρος Αλέκος Παπαδόπουλος; Στα αζήτητα !!! Που είναι ο γίγαντας και αναγεννησιακός στα γράμματα Μακεδόνας Στέλιος Παπαθεμελής; Στα αζήτητα του πολιτικού μας πεδίου, δίνοντας μάχες για να ακουστεί η διωκόμενη δημοκρατική και πατριωτική φωνή του. Και αντ΄αυτών σφύζει η πολιτική μας σκηνή απο ανύπαρκτους και γελοίους τηλεστάρ, κακής κοπής και σ΄αυτόν τον άχαρο και θλιβερό τους ρόλο.

Θα αντιτείνει ο αναγνώστης. Μα τους προβάλει και τους στηρίζει το μιντιακό σύστημα, καθιστώντας οντότητα την δημοφιλή ανυπαρξία.Ναι είναι αλήθεια αυτό. Αλλά που είναι η κριτική στάση και σοβαρή αντιμετώπιση των σκεπτόμενων πολιτών, απέναντι θα συμφωνήσουμε μαζί τους στην εκμαυλισμένη τηλεόραση; Που είναι η λεγόμενη «κοινωνία των πολιτιών» απέναντι στο εκμαυλισμένο ομολογουμένως σύστημα των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας; Δυστυχώς αυτό απδοεικνύει την ηθική και πολιτική μας ανωριμότητα ως κοινωνίας. Που ολημερίς καμώμεθα και τυρβάζουμε πως θέλουμε εξυγίανση και ανανέωση της πολιτικής μας σκηνής με άξιους και ικανούς νέους ανθρώπους και στην δύση του ηλίου, πάμε και επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο τους ανίκανους και τους ηθικά αδίστακτους !!!

Πάντως οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι μας καλά, ότι στην  επόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα πάμε να ψηφίσουμε για βουλευτές δημάρχους, πολιτικούς αρχηγούς κ.λ.π. αν κάνουμε και πάλι ανώριμες και ηθικά έωλες επιλογές, θα εισπράξουμε πολύ πιο επώδυνα τα επίχειρα, για το χάλι στο οποίο και πάλι θα οδηγηθεί ο τόπος. Και ως γνωστόν, μετά της απομακρύνσεως απο την κάλπη, ΟΥΔΕΝ λάθος αναγνωρίζεται !!! Είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα, αλλά και την ΠΛΑΤΗ στους γελοίους αρλεκίνους-τηλεστάρ της πολιτικής μας ζωής.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »