Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα Τρίτη, 21-3-23 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !t

 Ραδιοφωνική μας εκπομπή, για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, σήμερα Τρίτη, 21-3-23 και ώρα: 19:00 μ.μ, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της «Πεμπτουσίας» !t


Αθήνα, 21-3-23
Αγαπημένοι μου φίλες και φίλοι,

Καλησπέρα σας ! 


Σας προσκαλούμε με πολλή αγάπη στην σημερινή μας διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή, Τρίτη 21/3/2023 και ώρα : 7:00 μ.μ.,  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο  της «Πεμπτουσίας»,  όπου θα μιλήσουμε, για την Κυριακή της Σταυροροσκυνήσεως.

Διεξοδικότερα μιλούμε : 






  • Για τον μείζονα ρόλο και το τελετουργικό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, που διαδραματίζει στην Ορθόδοξη ζωή. Με κέντρο τον ιερό Σταυρό, «φύλακα πάσης της οικουμένης».
  • Για τον συμβολικό της χαρακτήρα ευρισκόμενη στη μέση της Σαρακοστής, όποτε με την υπόμνηση του αγίου Σταυρού και τα  πάθη του Χριστού μας, οι χριστιανοί αντλούν ηθικές δυνάμεις, για να ανταπεξέλθουν, στην επίπονη σαρανταήμερη νηστεία, αλλά και στην πνευματική τους ανάβαση έως την Μεγάλη Εβδομάδα. 
  • Για τα ήθη και τα έθιμα γύρω από την Γ΄ Κυριακή των νηστειών, αποκαλούμενη και Μεσοσαράκοστο,  οπότε  στα παλαιότερα χρόνια το απόγευμα της Κυριακής της Σταυρο-προσκυνήσεως,  τα παιδιά επισκέπτονταν τα σπίτια του χωριού και ζητούσαν αυγά και ξύλα για το Πάσχα,  Τραγουδώντας τους στίχους :

 Χαίρε Τίμιε Σταύρε/ Χαρά Των προφητών/ να μας δώσεις ένα αυγό/ για να φύγω από δω

Μαζί σας λοιπόν σήμερα Τρίτη  21/3/2023 και ώρα 7:00 μ.μ.  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της  «Πεμπτουσίας», σε μια εκπομπή για την ιερή Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Με πολλήν αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr
Αθήνα,  21-3-2023

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »