Άξιοι οι νέοι Μητροπολίτες μας, με την ευλογία του Θεού !

Άξιοι οι νέοι Μητροπολίτες μας, με την ευλογία του Θεού !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την προσήκουσα ιερατική τάξη, αλλά και την πάνδημη συμμετοχή κόσμου και κληρικών να περιμένουν εναγωνίως για τα αποτελέσματα, στο πανέμορφο Μέγαρο της Ιεραρχίας της Ελλάδος στην οδό Ιασίου στο Κολωνάκι, συνεδρίασε εχθές 11-10-19 η ιεραρχία της Ελλάδος, για να εκλέξει και πληρώσει τις χηρεύουσες θέσεις Μητροπολιτών, Φθιώτιδος, Αιγιαλείας και Λήμνου.

Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανεδείχθη ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και μέχρι εχθές Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην κενή μητροπολιτική έδρα Καλαβρύτων και
Αιγιαλείας, ανεδείχθη Μητροπολίτης ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στη συνέχεια, άρχισε η ψηφοφορία για την κενή μητροπολιτική έδρα Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, κατά την οποία εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος.

Επιπρόσθετα, για την πλήρωση δύο θέσεων βοηθού επισκόπου παρά τω Αρχιεπισκόπω Αθηνών και πάσης Ελλάδος εξελέγησαν ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεών και ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρωγών.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα των νεοεκλεγέντων μητροπολιτών και βοηθών επισκόπων στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και, τέλος, κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη, οι ψηφισμένοι
μητροπολίτες Φθιώτιδος Συμεών, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος και Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος και οι ψηφισμένοι επίσκοποι Ωρεών Φιλόθεος και Ρωγών Φιλόθεος έδωσαν το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία πολλών ιεραρχών, κληρικών και πιστών.


Οι εκλογές όλων των Μητροπολιτών και Επισκόπων έγιναν μεταξύ πολύ άξιων αρχιερέων, που τιμούν με το θεολογικό ήθος τους και την πολυμερή παιδεία τους την ελλαδική εκκλησία και είναι βέβαιον, ότι με τις εργώδεις προσπάθειά τους, θα δυναμώσουν την ιεραρχία της Ελλάδος, η οποία επάξια παρακολουθεί τις εξελίξεις και τον κοινωνικό βηματισμό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο διεθνές περιβάλλον.


Ευχόμαστε από καρδιάς, ο μεγάλος Θεός, να είναι συμπαραστάτης τους και να τους φωτίζει στις επιλογές τους, δοθέντος ότι αείποτε στην ιστορική μας εκπόρευση, ελληνισμός και εκκλησία, αποτέλεσαν ένα αδιαίρετο όλον. Και η ορθοδοξία, σε όλα τα μείζονα ιστορικά μας ορόσημα, υπήρξε η τιμαλφής μήτρα της εθνικής μας επιβίωσης. Από τα ματωμένα ράσα του Παπαφλέσσα το 1821, τους ατέρμονους αγώνες του Μητροπολίτη Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, για την διάσωση της Μακεδονίας μας, έως και τον αντιστασιακό παλμό του Μητροπολίτη Ηλείας Αντώνιου, στην Πελοπόννησο, στα δίσεκτα χρόνια της γερμανικής σκλαβιάς !

Άξιοι !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »