Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Κορυφαία ημέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και ο ευλαβής λαός των Αθηνών, έσπευσε με άφατη κατάνυξη, να εορτάσει την έλευση του Ιησού από την Βηθυνία στα Ιεροσόλυμα, «μετά βαΐων και κλάδων». Κατά την Καινή Διαθήκη ο Χριστός ερχόμενος στην ιερή πόλη, έστειλε δυο μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι, πάνω στο οποίο διέβη την πόλη. Ο λαός στο άκουσμα του ερχομού του, έσπευσε να τον υποδεχτεί πανηγυρικά και του έστρωσε είτε με τα ταπεινά ρούχα του, είτε με κλαδιά από δένδρα, για να περάσει. Και περιχαρής ηθικά, αναφωνούσε «: Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ». Ωστόσο η είσοδος του Χριστού στα
Ιεροσόλυμα, είναι και η είσοδος του μαρτυρίου, στην επίγεια ζωή του κυρίου ! Της σεπτής θείας λειτουργίας που ανέτεινε ηθικά το χριστεπώνυμο πλήθος, χοροράστησε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κονταρίνης Ευγένιος, συγχοροστατούντων των ευλαβών πατέρων κ.κ. Δουληγέρη Νικολάου και Δημητρίου Παπανδρέου.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαρακη, ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος, στον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», επισκεφθήκαμε την εκκλησία, την ιερή αυτή ημέρα και ενωτιστήκαμε την άχραντο λυρισμό και τη ευλάβειά της, όπου και τύχαμε θερμής υποδοχής από το λαό των 5-ου και 6-ου Διαμερίσματος των Αθηνών.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ο ευλαβής πατέρας κ-ος Δημήτριος Παπανδρέου, που εξέφρασε δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες προς τον τ. Υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, για την σθεναρή στήριξή του, στην συντήρηση και αποκατάσταση, των ατίμητης αξίας αγιογραφιών του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, του κορυφαίου μας ζωγράφου και εμπνευσμένου διανοούμενου Φώτη Κόντογλου – αλλά και την σύνολη εν γένει αρωγή του, στις ανάγκες του ναού – μας πρόσφερε ευγενικά, έναν καφέ, σε παρακείμενη στο ναό καφετέρια. Τον ευχαριστήσαμε εγκάρδια και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ-ος Βουλγαράκης, εδεσμεύθη, με την ίδια αγάπη και ευαισθησία, να συνεχίσει να προστρέχει την ενορία, από κάθε του μετερίζι.

Και του χρόνου με υγεία ευλαβείς Αθηναίες και Αθηναίοι και η ευλογία του Ιησού, να σκέπει και να χαριτώνει τις αξιοπρεπέστατες οικογένειές σας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »