Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για να μπορέσει να ευημερίσει ένας λαός πρέπει πρωτίστως να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια σήμερα και την κοινωνική γαλήνη του τόπου, υπονομεύουν την κοινωνική του ευημερία και την οικονομική του ανάπτυξη. Την μεγάλη αυτή αλήθεια για την κοινωική ευταξία και γαλήνη που όπως προαναφέραμε είναι οι γεννεσιουργές αιτίες της ευημερίας ενός λαού, δεν φαίνεται να παρουσιάζει η Αθήνα, στις μέρες μας. Η Αθήνα, σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα εγκατάλειψης, κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης και πάνω απο όλα είναι μια πόλη θεοσκότεινη. Η ένδεια οραμάτων, η απουσία συγκροτημένης αυτοδιοικητικής πρότασης και η πλήρης έλλειψη εμπνευσμένων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να τροχιοδορμήσουν σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας τον Δήμο της Αθήνας, είναι έκδηλα παντού. Προξενώντας άφατη ηθική θλίψη και απογοήτευση στους πολίτες της πόλης, που είχαν αποθέσει ελπίδες για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο οποίος είναι και οδοδείκτης της τοπικής αυτοδιοίηκησης.  Αλλά ας προσεγγίσουμε το θέμα της ανασφάλειας στην Αθήνα, που έχει προξενήσει πλήθος αρρυθμίες στον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό. Είναι αλήθεια ότι τις μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον Δήμο, οφείλει να τις κάνει η κεντρική κυβέρνηση, με την πλατιά συναίνεση βεβαίως των πολιτών, που θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν συμπεριφορές ανοχής, σε κάθε μορφής παραβατική συμπεριφορά. Δν γίνεται δυστυχώς και να ανεχόμαστε, ενίοτε και να επικροτούμε τους «μπαχαλάκηδες» και παράλληλα να θέλουμε και την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία στην πόλη !!! Το ιερό ευαγγέλιο μας διδάσκει «Μην δύναστε και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και σε απλή μετάφραση «Και τούτο κάνεις, αλλά και το άλλο δεν αφήνεις». Ωστόσο πέρα απο την όποια προσπάθεια της οιασδήποτε κεντρικής κυβέρνησης, όφειλε και ο δήμαρχος της πόλης, με σύγχρονες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις, να βοηθήσει να εξαλειφτούν όλες οι εστίες, που υποθάλπουν την παρανομία και δίνουν ζωτικό χώρο, για να αναφυεί το έγκλημα, η κλοπή, η διακίνηση ναρκωτικών  και κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Ο αρχηγός του συνδυασμού μας «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης, ένας άνθρωπος με δεδοκιμασμένη εμπειρία και άμεσο και απτό πολιτικό αποτέλεσμα, απο όποια θεσμική έπαλξη του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία και με την ατίμητη εμπειρία που αποκόμισε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζεται μαζί μας, ένα πλήρες πακέτο ρηξικέλευθων δράσεων, για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Αθήνα και την καταστολή της παραβατικότητας. 

Προεξάρχει σ΄ αυτές τις προτάσεις το μείζον πρόβλημα του φωτισμού στην πόλη, για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή,  δεν μπόρεσε να κάνει παντελώς τίποτα. Και όμως με απλές κινήσεις, χωρίς κόστος, αλλά με το όραμα και την προοπτική του ανθρώπου που παρακολουθεί τον κοινωνικό βηματισμό, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης και να την απεμπλέξει ουσιαστικά απο όλο το φάσμα της παρανομίας. Να φωτίζεται δηλαδή κάθε πάρκο, κάθε δρόμος, κάθε στενάκι, που μέσα απο το σκοτάδι του συνιστά σήμερα προσφερόμενη εστία για έκνομες συμπεριφορές. Και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όπου υπάρχει φώς, υπάρχει κίνηση, ζωή, κόσμος και επομένως το έγκλημα υποχωρεί. Δυστυχώς αυτές τις τόσο απλές και χωρίς καν σοβαρό οικονομικό κόστος κινήσεις, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τις έκανε, εγκαταλείποντας την πόλη στην τραγική της μοίρα. Με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σήμερα, να σφύζει απο παρανομία, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να τρέμουν καθημερινά, ζώντας σε καθεστώς ηθικού ζόφου και ανασφάλειας και επομένως να έχει οδηγηθεί σε μαρασμό ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός της πόλης. Με τον εμπνευσμένο αρχηγό του συνδυασμού μας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων για την ασφάλεια στην πόλη, που θα την αποκαθάρει απο κάθε μορφής παραβατικότητα, θα απαλλάξει τους πολίτες και τους επαγγελματίες απο το φάσμα του ζόφου και της ηθικής τρομοκρατίας που υφίστανται σήμερα και θα επανατροχιοδρομήσει έτσι την πόλη σε πορεία, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η Αθήνα μας, η λατρεμένης μας πόλη, «Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δαχτυλίδι», όπως την τραγούδησε ο μέγας λυράρης του λαού μας Κωστής Παλαμάς, έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική ευταξία, για να προοδεύσει και να ευδοκιμήσει. Και όχι στην εγκατάλειψη και το σκοτάδι!!! Έχει δικαίωμα στο φως, τον πολιτισμό και όχι στην παρακμή.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »