Μιλώντας στον «Παραπολιτικά 90,1 Fm» για την απελευθέρωση των Σερρών !

Μιλώντας στον  «Παραπολιτικά 90,1 Fm»  για την απελευθέρωση των Σερρών !

Είχαμε την χαρά και την ηθική τιμή προ ολίγου, σήμερα Τρίτη 3-7-18 τα μεσάνυχτα 12:00-13:00 μ.μ., στον  «Παραπολιτικά 90,1 Fm» και στην εκπομπή «Ο Εξαρχείων», με τον μέγιστο δάσκαλο της δημοσιογραφίας Ανδρέα Μαζαράκη, να μιλήσουμε για ην ιστορική επέτειο της  απελευθέρωσης της βασίλισσας της Ανατολικής Μακεδονίας, των Σερρών μας στις 29-6-1913, μέσα την πυρά και την μεγαλουργία του ελληνικού στρατού, στους Β΄ Βαλκανικούς πολέμους. Και με την φιλική συμμετοχή ακόμα του γνωστού διεθνολόγου Θανάση Δρούγου.

Μιλήσαμε για την προέλαση του ελληνικού στρατού, στις πόλεις της Μακεδονίας μας, Κλικίς, Λαχανά και Στρώμνιτσα.

Για τις ανεκλάλητες βιαιοπραγίες των Βουλγάρων, με την πυρπόληση καθολοκληρίαν των τραγικών τότε Σερρών. Αλλά και για την κυνική δολοφονία γυναικόπαιδων και αμάχων, που προξένησαν την οργή του Ιταλού και Αυστριακού προξένου, μιλώντας για «πρωτάκουστα ανοσιουργήματα» !

Για την έξοχη συμβολή και θυσία, ενός σώματος Προσκόπων, πρώην Μακεδονομάχων, υπο τον ταγματάρχη Κωνσταντίνο Μαζαράκη, στην προστασία και ανασυγκρότηση της πόλης.

Για την σπουδαία συνδρομή του ηρωικού Μητροπολίτη Σερρών Αποστόλου (Χριστοδούλου), στην διάσωση των γυναικοπαίδων και την εξεύρεση τροφών , ρουχισμού και στέγης στους 20.000 αστέγουςτης πόλης, με την τραγική πυρπόληση των Σερρών.

Για την ηθική έξαρση του ελληνικού λαού στους Βαλκανικούς πολέμους, που με την ηρωική συμμετοχή του, δημιουργούσε την εποποιία της εθνικής μας ακεραίωσης.

Στις 29 Ιουνίου 1913, οι Σέρρες έστω και πληγωμένες απο την μικρή Βουλγαρική κατοχή και την μακραίωνη 5 αιώνων οθωμανική δουλεία, ήταν πια ελεύθερες. Ηταν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ....Και στα άγια χώματά τους φτερούγιζε και πάλι αδέσμευτη, η αδούλωτη ελληνική ψυχή !!!

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 4-7-18
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »