Η παροπλισμένη ελληνική αστυνομία !!!

Η παροπλισμένη ελληνική αστυνομία  !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αποτελεί θλιβερή δημόσια διαπίστωση τα τελευταία χρόνια, ότι η ανοχή στην ανομία υποδαυλίζει την περαιτέρω όξυνσή της και δίνει την απεχθή εικόνα μιας ανοχύρωτης πολιτείας, χωρίς θεσμούς, δομές προστασίας των αστικών ελευθεριών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και νόμους. Αντικρίζοντας αρκετές παραβατικές και περιθωριακές κοινωνικά ομάδες, την επίσημη πολιτεία να ολιγωρεί απέναντι σε κάθε είδους ανομία, «παίρνουν το σύνθημα», για γενική επίθεση κατά των θεσμών.

Σε ένα τέτοιο θολό και παθογενές κοινωνικό τοπίο, κάθε προσβολή εναντίον των δημοσίων θεσμών της χώρας φαντάζει φυσιολογική και μέσα στα όρια της κρατούσας πραγματικότητας. Δεν αποτελεί πλέον ντροπή και ειδεχθή πράξη, το κάψιμο των λεωφορείων της ΕΛΑΣ, η αήθης επίθεση εναντίον διπλωματικών γραφείων ή ακόμα και κατά των κατοικιών δημοσίων προσώπων ! Με κανέναν υπόλογο να μην τιμωρείται και κανέναν να μην αισθάνεται υπόλογος για αυτό των ευτελισμό των θεσμών της δημόσιας τάξης. Ήτοι υπουργός δημόσιας τάξης – προστασίας του πολίτη, υπουργός εσωτερικών, αλλά και αυτός ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα ωστόσο που συμβαίνουν στην χώρα αυτά τα απίστευτα και αληθινά, άπαντες γνωρίζουν την επιχειρησιακή δύναμη και ικανότητα της ελληνικής αστυνομίας, αν πρωτίστως της λύσει τα χέρια η πολιτική ηγεσία, που συχνά – πυκνά ολιγωρεί και αντιμετωπίζει την παραπάνω παραβατικότητα, ως «φυσιολογική». Άλλωστε αψευδής μάρτυρας των ικανοτήτων της ελληνικής αστυνομίας, είναι οι μεγάλες διεθνούς κύρους επιτυχίες της, έναντι του οργανωμένου εγκλήματος, έστω και αν υποχρηματοδοτούνται οι δομές της, στους σημερινούς καιρούς μας, του αλγεινού μνημονίου.

Χρέος σήμερα της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, είναι να «απελευθερώσει» τα χέρια της ελληνικής αστυνομίας και να την αφήσει απερίσπαστη, πέρα και επάνω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες της συγκυρίας, να κάνει σωστά την δουλειά της. Όπως και ξέρει αποδεδειγμένα άλλωστε να την κάνει. Το αξιώνουν οι θεσμοί, η προστασία των αστικών ελευθεριών και των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και αυτή η κανονικότητα της χώρας !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »