Μα για ΄κείνους που ΄χουν φύγει και η δόξα τους τυλίγει !!!

Μα για ΄κείνους που ΄χουν φύγει και η δόξα τους τυλίγει !!!

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με ένα ακόμα ηρωικό έλληνα πιλότο μας, «εμπλουτίζεται» το πάνθεον της ελληνικής πατρίδας, μέσα από το ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου. Ο ηρωικός Σμηναγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας Γιώργος Μπαλταδώρος, έπεσε χθές με το mirage του στο Αιγαίο και αφού είχε προηγηθεί αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών, προξενώντας άφατη θλίψη και συγκίνηση στον εθνικό κορμό. Πάγωσε χθές αυτή την αλγεινή Πέμπτη της 12-ης Απρίλη 2018, η καρδιά κάθε έλληνα, για τον αδόκητο χαμό του ηρωικού μας Γιώργου Μπαλταδώρου, που συνεπής στο ευγενές «μάχου υπερ πίστεως και πατρίδος», άφησε την τελευταία του πνοή στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μας. Για να προασπίσει την εθνική μας κυριαρχία και να διατηρήσει αμόλυντα, τον ήλιο, τα νερά και τους αιθέρες μας !

Αλλά παράλληλα με την άφατη θλίψη για τον χαμό του, ο αθάνατος στην καρδιά και την συνείδηση κάθε έλληνα Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, μας μετέδωσε και το πιο αισιόδοξο και χαρμόσυνο μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και ασφάλειας. Ότι όσο η Ελλάδα, θα εκτρέφει ηθικά από τα σπλάγχνα της Μπαλταδώρους, ο ιερός χώρος του Αιγαίου, θα παραμένει απρόσβλητος, από τις ιταμές - επεκτατικές παραβιάσεις της Τουρκίας.

Σεμνύνεται έτσι σήμερα συγκλονισμένη η ελληνική πατρίδα, στο ιερό σκήνωμα του ηρωικού Γιώργου Μπαλταδώρου και τον ευχαριστεί θερμά, που με την θυσία του διατράνωσε την ελληνική ελευθερία και έστειλε σθεναρά το μήνυμα στους Τούρκους, ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του, να προασπίσει τις ιερές αξίες και ιδέες της πατρίδας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Αυτή ήταν εξάλλου αείποτε η αποστολή των Ελλήνων, μέσα στους αχανείς δαιδάλους της ιστορίας. Με αίματα και θυσίες, να προασπίζουν τα ατίμητα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που αυτή η ίδια μας ελληνική πατρίδα, μεταλαμπάδευσε και δίδαξε σε ολάκερη την οικουμένη.

Στην τραγική οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, αλλά και τα συγχαρητήριά μας συνάμα, που έχει την υπερτάτη ηθική τιμή να προσφέρει στην ελληνική πατρίδα έναν ΗΩΡΑ !!!  Ο ελληνικός λαός την ευχαριστεί θερμά, που μέσα στα αλγεινά χρόνια της οικονομικής κρίσης, του πρόσφερε με το αίμα της, το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας. Και με ένα στόμα, μια ψυχή της βροντοφωνάζει ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

Αλλά για τον ηρωικό - δαφνοστεφανωμένο αετό της Πολεμικής μας Αεροπορίας Γιώργο Μπαλταδώρο, που «Στεφάνι στην κόμη φορεί» !!! στα λόγια του εθνικού μας λυράρη Δ. Σολωμού, ας ομιλήσει ο βάρδος μας Μίμης Τραϊφόρος, που στα χείλη της απαράμιλλης Σοφίας Βέμπο, τραγούδησε το εθνικό μας παλίμψηστο :

Μα για `κείνους που `χουν φύγει
και η δόξα τους τυλίγει, 
ας χαιρόμαστε, 
και ποτέ καμιά ας μη κλάψει, 
κάθε πόνο της ας κάψει, 
κι ας ευχόμαστε

Ελληνίδες του Ζαλόγγου
και της πόλης και του λόγγου
και Πλακιώτισσες, 
όσο κι αν πικρά πονούμε
υπερήφανα ας πούμε
σαν Σουλιώτισσες.

Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά, 
που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά, 
παιδιά στη γλυκιά Παναγιά
προσευχόμαστε όλες να `ρθετε ξανά.

Αθάνατος !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
 www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »