Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στην Δεξαμενή – Κολωνάκι και τον Ιλισό !

Από τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στην Δεξαμενή – Κολωνάκι και τον Ιλισό !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, / η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις,

τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα,
καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές.
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, /καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι»

Με την προσήκουσα μεγαλοπρέπεια, αλλά και την άφατη κατάνυξη του χριστεπώνυμου πλήθους, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6-1-2018,  ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι, αλλά και στην Αγία Φωτεινή Ιλισού. Σύσσωμος ο λαός των Αθηνών προσήλθε πρωτίστως στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου της Σκουφά, όπου και έλαβε χώρα πανηγυρική δοξολογία και εν συνεχεία στην Πλατεία της Δεξαμενής στο Κολωνάκι, όπου και έγινε στην ιστορική Δεξαμενή, ο αγιασμός των Υδάτων. Το παρόν πέραν του πολυπληθούς λαού των Αθηνών, που στην κυριολεξία βούλιαξε τον Άγιο Διονύσιο και την Πλατεία Δεξαμενής και ήταν διάστικτος από συγκίνηση , για την ιερή ημέρα της Ορθοδοξίας, έδωσε και η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία, εν παραλλήλω με προσωπικότητες από το φάσμα των γραμμάτων και του πολιτισμού.


Αλλά με την ίδια ηθική έξαρση και κατάνυξη, εορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στον περικαλλή ναό της Αγίας Φωτεινής του Ιλισού, όπου μετά την θεία δοξολογία, έλαβε χώρα ο αγιασμός των υδάτων στο ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ιλισού, με την καταιγιστική παρουσία του λαού των Αθηνών και του 2-ου Διαμερίσματος του Παγκρατίου. Ιδιαίτερο χρώμα κατά την μετάβαση της πομπής από την Αγία Φωτεινή στο Ολυμπιακό  κολυμβητήριο, έδωσε η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, με τους χαρμόσυνους και γλυκείς παιάνες της. Παρόντες και εμείς στην κορυφαία ημέρα της Ορθοδοξίας, για να ενωτιστούμε, το θείο πνεύμα του Αγιασμού των Υδάτων, με στελέχη της πρωτοβουλίας «Η Αθήνα είμαστε εμείς» τον επικεφαλής της κ-ο Χρήστο Τεντόμα και πολλούς άλλους καλούς φίλους. 


Και του Χρόνου με υγεία φίλες και φίλοι και ο Αγιασμός των Υδάτων, να αποτελέσει χαρμόσυνο έναυσμα συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και ηθικής μας ευημερίας.
Χρόνια Πολλά, με πολλήν αγάπη !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »