Ηθικός αίνος για τον Άγιο Δημήτριο, στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων !

Ηθικός αίνος για τον Άγιο Δημήτριο, στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων  του 7-ου  Διαμερίσματος, αλλά και πλήθους κόσμου από τις άλλες περιοχές των Αθηνών, που δόνησαν στην κυριολεξία με την καταιγιστική παρουσία του τους Αμπελοκήπους, έγινε σήμερα Πέμπτη 26-10-2017, ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου  Δημητρίου Αμπελοκήπων. Του πανηγυρικού εσπερινού χοροστάτησε ο σεπτός αρχιμανδρίτης του Αγίου Δημητρίου κ-ος Πλάτων Κρικρής, επικουρούμενος από τους ιερείς τόσο του Αγίου Δημητρίου, όσο και άλλων ναών, που προσήλθαν, για να τιμήσουν την ιερή μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Μετά τον εσπερινό επακολούθησε η εκλιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου Δημητρίου, την οποία κατευόδωνε με άφατη συγκίνηση το πολυπληθές χριστεπώνυμο πλήθος, υπο τους γλυκείς παιάνες της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία χρωμάτισε ξεχωριστά με τις νότες της, την σεπτή πομπή. Κατάφορτοι από κατάνυξη επίσης οι κάτοικοι των πολυκατοικιών στους γειτονικούς δρόμους της Πανόρμου, έραιναν με άνθη και ροδοπέταλα την εικόνα του Αγίου Δημητρίου και προσεύχονταν ευλαβικά για να αντλήσουν ηθική δύναμη από τον μεγαλομάρτυρα της ορθοδοξίας μας Μυροβλήτη Δημήτριο. Πολύ συγκινητική η στιγμή που εψάλη δέηση έξω από το αντικαρκινικό μας νοσοκομείο Άγιος Σάββας, υπέρ των νοσούντων, αλλά και έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπέρ των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, που ευλαβικού έκλειναν την κεφαλή στην ιερά εικόνα του Αγίου Δημητρίου.

Με την επάνοδο της εικόνας στην εκκλησία, ο πάνσεπτος Αρχιμανδρίτης κ-ος Κρικρής, διαβίβασε το διάστικτο από αγάπη μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ-ου Ιερωνύμου, που ευλογούσε τους χριστιανούς και τους καλούσε με την απαρέγκλιτη προσήλωσή τους, στις αξίες και τις ιδέες της Ορθοδοξίας μας, η οποία είναι διάστικτη από την θυσιαστική παρουσία των αγίων μαρτύρων μας, να κατανικήσουν κάθε εμπόδιο της παθογενούς ηθικά εποχής μας και να στεφθούν αληθινοί νικητές της ζωής. 

Παρόντες και εμείς δυναμικά στην εορτή της μνήμης του πάνσεπτου μαρτύρου μας Δημητρίου του Μυροβλήτου, με τον επικεφαλής της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας κ-ο Χρήστο Τεντόμα και άλλα αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη, για να αποτίσουμε τον προσήκοντα φόρο τιμής στον Άγιο Δημήτριο.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία, αγαπητοί μου Αθηναίες και Αθηναίοι. Ο Άγιος Δημήτριος, να σας χαρίζει υγεία, ηθική ευημερία και να σκέπει με τις πατρικές φτερούγες του, τις αξιοσέβαστες οικογένειές σας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »