Ανεκλάλητη κατάνυξη για την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στον ιερό ναό ΥψώσεωςΤιμίου Σταυρού, Κολωνού

Ανεκλάλητη κατάνυξη για την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, 
στον ιερό ναό ΥψώσεωςΤιμίου Σταυρού, Κολωνού

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με την πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων του 4-ου Διαμερίσματος της Αθήνας, αλλά και των γύρω περιοχών, εορτάστηκε πανηγυρικά στις 14-9-17, στον ομώνυμο ναό του Κολωνού επι της οδού Λένορμαν, η κορυφαία εορτή της Χριστιανοσύνης της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Στην κατάφορτη από ηθική κατάνυξη θρησκευτική τελετή, που στην κυριολεξία βούλιαξε από κόσμο, χοροστάτησε ο σεπτός Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας  κ.κ. Κλεόπας, που με την ηθικά ευγενή παρουσία του λάμπρυνε την εορτή και της προσέδωσε υψηλό κύρος, συλλειτουργώντας με άλλους ιερείς της Αρχιεπισκοπής και άλλων μητροπό-λεων. Εθελοντές του ναού, με την αρωγή του ενοριακού συμβουλίου είχαν στολίσει ωραία τον ναό, που δέσποζε σημαιοστολισμένος και εξέπεμπε και αυτός έναν ωραίο συμβολισμό, στην σπουδαία αυτή η ημέρα της Ορθοδοξίας. Αλλά κυρίαρχο ήταν προπαντός σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν, το συναίσθημα της κατάνυξης και της ηθικής έξαρσης, για την πανηγυρική εορτή του μεγάλου χριστιανικού συμβόλου μας, του «φύλακος πάσης της οικουμένης», του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. !!!

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό επακολούθησε εκλιτάνευση της ιεράς εικόνος του Τιμίου Σταυρού, στους πέριξ της εκκλησίας δρόμους, υπο τους χαρμόσυνους παιάνες των Φιλαρμονικών του Δήμου Αθηναίων και της Πυροσβεστικής, που έντυσαν αισθητικά με τις ευφρόσυνες μελωδίες τους την πομπή. Ενώ ένδακρυς ο λαός του 4-ου Διαμερίσματος από τις πολυκατοικίες, έραινε με άνθη τον Τίμιο Σταυρό και προσεύχονταν ευλαβικά στην χάρη του, για να αντλήσει δύναμη και ηθικό κουράγιο, στους σκληρούς και αναθεωρητικούς καιρούς μας - του πυρός και του σιδήρου, όπως θα έλεγε και ο μεγάλος μας διδάχος Ευάγγελος Παπανούτσος- και να αντεπεξέλθει στα δυσεπίλυτα προβλήματα των ημερών.

Κατά την απόλυση, ο ευλαβικός Μητροπολίτης κ-ος Κλεόπας, που με υποδειγματική σεμνότητα και χριστιανική αγάπη χαιρετούσε τους πιστούς και ιδίως τα μικρά παιδιά – τα οποία όπως εμφατικά δήλωσε αποτελούν το μέλλον της Ελλάδος και του κόσμου όλου – διεβίβασε το διάστικτο από ευγένεια και ανθρώπινη φιλότητα μήνυμα του προκαθημένου της Ελλαδικής εκκλησίας Αρχιεπισκόπου μας κ.κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε εγκάρδια τον αδελφικό του φίλο και προϊστάμενο του ναού πατέρα κ-ο Νικόλαο Κούβαρη, του οποίου και ήταν έκδηλη σε κάθε σημείο του ναού και της σεμνής τελετής, η ηθική μέριμνα και φροντίδα και απηύθυνε έναν εξαίσιο ηθικά χαιρετισμό, που συγκίνησε τους πιστούς, για τα βαθιά ηθικά και ιδεοφόρα μηνύματά του. Στους δύσκολους καιρούς μας είπε ο σεπτός ιεράρχης, δεν πρέπει να απολέσουμε το κουράγιο και την πίστη μας, αλλά να αντλήσουμε ακένωτες δυνάμεις από τα δροσερά νάματα της Ορθοδοξίας και του ατίμητου παγκοσμίως ελληνικού πολιτισμού και να επανατροχιοδρομήσουμε την πατρίδα μας και πάλι σε πορεία προόδου και ευημερίας.

Μαζί και εμείς δυναμικά στην πάνσεπτη τελετή με τον επικεφαλής της κοινωνικής πρωτο-βουλίας "Η Αθήνα είμαστε εμείς" κ-ο Χρήστο Τεντόμα και άλλα εκλεκτά στελέχη της, για να αντλήσουμε ηθική δύναμη απο τον ζωοποιό σταυρό και να εκφράσουμε την ευλάβειά μας, στο κορυφαίο σύμβολο της Χριστιανοσύνης.

Και του χρόνου με υγεία Χριστιανοί και ο φύλαξ πάσης της οικουμένης ζωοποιός και Τίμιος Σταυρός, να σκέπει τα βήματά σας και να χαριτώνει τις οικογένειές σας. Να σας δίνει υγεία και κάθε ηθική ευτυχία στην άξια και ενάρετη ζωή σας. 

Ο ελληνισμός όπως ευστόχως επεσήμανε ο εμπνευσμένος ιεράρχης Αρχιεπίσκοπος Σουηδί-ας και πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας, αναγεννημένος από την τιμαλφή πολιτισμική του μήτρα την Ορθοδοξία, θα επικρατήσει και θα συνεχίσει αμείωτα να προσφέρει στην ανθρωπότητα, ανεκτίμητα δώρα ήθους και πολιτισμού.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »