Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για την υγεία της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» !

Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για την υγεία της κοινωνικής πρωτοβουλίας
«Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ» !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


Με την καθολική συμμετοχή των κατοίκων του 2-ου Διαμερίσματος της Αθήνας και με την πρωτοβουλία της κοινωνικής συλλογικότητας «Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ», της οποίας ηγείται ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Caravel» εχθές 20-3-17, η ημερίδα για την υγεία στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προσεγγίζοντας όλο το πλέγμα των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες της Αθήνας στο χώρο της Υγείας. Μείζονος σημασίας εξάλλου, ήταν το υψηλού κύρους πάνελ των ομιλητών, που επιχείρησαν με την επιστημοσύνη τους, αλλά και με την δεδοκιμασμένη εμπειρία τους, να θέσουν τον δάκτυλον επι των τύπων των ήλων, στον πολύπαθο χώρο της υγείας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο τ. πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, κ-ος Τάκης Κοντός και τον πλαισίωσαν οι κ.κ. Κοντοζαμάνης Βασίλης τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Θεόδωρος Πιτταράς, επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, Παναγιώτης Ευθυβουλιδης τ. προϊστάμενος 2-ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Γ. Σκρουμπέλης Διδάσκων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, για τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο.


 Όλοι οι ομιλητές με παραστατική ενάργεια, αλλά και παρρησία γύρω από τα μείζονα προβλήματα της υγείας, βοήθησαν τους πολίτες του 2-ου Διαμερίσματος της Αθήνας – Παγκράτι, Μέτς κ.λ.π. – να έχουν μια σφαιρική άποψη, ιδίως γύρω από τα σημερινά δικαιώματά τους, αλλά και τις μεθοδολογίες που πρέπει να ακολουθούν, για την άμβλυνση των όποιων δυσχερειών αντιμετωπίζουν στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.


Την ημερίδα έκλεισε ο ηγούμενος της κοινωνικής πρωτοβουλίας κ-ος Χρήστος Τεντόμας, ευχαριστώντας θερμά τους πολίτες του 2-ου Διαμερίσματος της Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, για να προσεγγίσουν από κοινού τα μεγάλα προβλήματα της πόλης. Να σημειώσουμε τέλος την παρουσία εκλεκτών στελεχών της αθηναϊκής κοινωνίας στην εκδήλωση, όπως του δημοσιογράφου Κώστα Τσαρούχα, του γνωστού Δ/ρα Πλαστικοχειρούργου κ-ου Ιωάννη Λύρα κ.α.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »