Με επιτυχία η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη, στην διευρυμένη συνεδρίαση, στελεχών και φίλων του κόμματος, στην Βουλή

Με επιτυχία η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη, στην διευρυμένη συνεδρίαση, 
στελεχών και φίλων του κόμματος, στην Βουλή

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με ιδιαίτερη επιτυχία και την καταιγιστική συμμετοχή κόσμου, που διατράνωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων», μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης στην διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Στελεχών και Φίλων του κόμματος, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Ο πρόεδρος του κόμματος μίλησε από καρδιάς και με πολιτικό σθένος για όλα τα μείζονα προβλήματα της επικαιρότητας και καταχειροκροτή-θηκε από το κοινό, που του εξέφρασε νοερά την στήριξή του. 

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη προσπάθεια που κατέβαλε για την καθιέρωση της απλής και άδολης αναλογικής, που συνιστά όπως ευστόχως επεσήμανε ο πρόεδρος – κατά τον ένθερμο υποστηρικτή της αληθούς δημοκρατίας αοίδιμο Αλέξανδρο Παπαναστασίου - το εδραίο θεμέλιο της δημοκρατίας και στην στείρα λογική με την οποία αντιμετώπισαν τα άλλα κόμματα ιδίως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, την σπουδαία αυτή ευκαιρία, για το πλάτεμα της δημοκρατίας.

Σχολίασε ακόμα τις μεγάλες υστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος για να κάνει άλμα προς τα εμπρός και να απεγκλωβιστεί το θανατηφόρο σπυράλ θανάτου, στο οποίο έχει βυθιστεί και με τις ανερμάτιστες πολιτικές των μνημονιακών προγενέστερων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και «Νέας Δημοκρατίας», δοθέντος ότι τα περισσότερα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης, είναι δέσμια των ιδεολογημάτων του κρατισμού, που τα αποδοκίμασε παταγωδώς η ιστορία τις προηγούμενες δεκαετίες. Έτσι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τις μεταρρυθμίσεις, την ίδια ώρα τα κεντρικά στελέχη της τεχνηέντως τις απαξιώνουν με τις πρακτικές τους η και σε χειρότερη εκδοχή τις «υπονομεύουν», με τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες τους.

Αναφέρθηκε νοερά στην αδήριτη ανάγκη με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την μέριμνα που πρέπει να έχει μια δημοκρατική κοινωνία για τους κοινωνικά ασθενέστερους, να μειωθούν οι μεγάλες συντάξεις των κοινωνικά ευπόρων, υπερ των αδυνάτων και να κοπούν ακόμα οι διπλές και τριπλές συντάξεις, που είναι μεγάλες στο πλήθος και αδιαμφισβήτητα αφαιμάσσουν το δημόσιο ταμείο. 

Με ηθική ζέση επίσης ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» αναφέρθηκε στα ευαίσθητα εθνικά μας θέματα, που δοθείσης ακόμα της οικονομικής κακοδαιμονίας της χώρας, προσλαμβάνουν πολύ επικίνδυνο χαρακτήρα - ένεκα των υστερήσεων που παρουσιάζονται στην αμυντική μας θωράκιση-  αλλά και της έξαρσης της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί και αυτή την Συνθήκη της Λωζάννης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βασίλης Λεβέντης, αναφέρθηκε και στην  ανεξαρτητοποίηση του τ. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της «Ένωσης Κεντρώων» κ-ου Γ. Καρρά τονίζοντας εμφατικά πως είναι ένας ευπρεπής και αξιόλογος άνθρωπος – για τούτο εξάλλου τον  επέλεξε και τον τοποθέτησε τιμητικά στην δεύτερη εκλόγιμε θέση του ψηφοδελτίου της Β΄ Αθηνών, δίδοντάς του την ευκαιρία να εκλεγεί όχι με δικούς του σταυρούς, αλλά με τις ψήφους του κόμματος – και τον καλεί ως έντιμο άνθρωπο, να παραδώσει την Βουλευτική έδρα του, η οποία ανήκει όχι στον ίδιο, αλλά στην «Ένωση Κεντρώων», που ψήφισε άνευ σταυροδοσίας Βουλευτών, ο ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, καταχειροκροτήθηκε με θέρμη καρδιάς από όλα τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος και MAZI έδωσαν την ηθική και πολιτική υπόσχεση, να δώσουν τον έντιμο αγώνα, για την μεγάλη «Ένωση Κεντρώων», της ευημερίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» στην Α΄Αθηνών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »