Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος στον «Παραπολιτικά fm, 90,1» για την εποποιία του 1940

Ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος στον «Παραπολιτικά fm, 90,1» για την εποποιία του 1940


Προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Αθηναΐδας Νέγκα και Χρήστου Φερεντίνου στον «Παραπολιτικά fm, 90,1» σήμερα εορτή επετείου της 28-ης Οκτωβρίου, ο Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στις 3:00 – 5:00 μ.μ. για την εποποιία του 1940 και τις χρυσές σελίδες ιστορίας που έγραψε ο έξοχος ελληνικός λαός, αμυνόμενος του πατρίου εδάφους. Τότε που ολάκερη η ανθρωπότητα υπεκλήθη ευλαβικά στην ηθική ανδρεία, τον ηρωισμό και τον ανένδοτο πατριωτισμό των Ελλήνων, ανακόπτοντας τις σιδερόφραχτες μεραρχίες του Μουσολίνι, καθυστερώντας ζωτικά τον επέλαση του Χίτλερ με την μάχη της Κρήτης και αλλάζοντας εν τέλει την μοίρα και την έκβαση του φονικού Β΄ παγκοσμίου πολέμου.

 Για τούτο και ιπποτικά ο πολύς και εδραιωτής της νίκης Ουίνστον Τσώρτσιλ, θα πεί για τον υπέροχο στην αντίσταση κατά των δυνάμεων του άξονα ελληνικό λαό «Κάποτε λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν γενναία, εφεξής θα λέμε ότι οι γενναίοι πολεμούν σαν Έλληνες» !

Ο Πάνος Αβραμόπουλος μίλησε για την συμβολή στην αντίσταση της ανώνυμης Ελληνίδας, που από κάθε μετερίζι έδωσε την ψυχή της για την ελευθερία, την απαράμιλλη ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη, την συμβολή των ανθρώπων της τέχνης, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού στην υπόθεση της αντίστασης, την διάταξη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αλλά και τις αντιστασιακές οργανώσεις που δημιουργήθησαν, τις τρείς διαφορετικές κυβερνήσεις της χώρας στην κατοχή (Καΐρου, Αθηνών και Βουνού), αλλά και για άλλες αθέατες πτυχές του έπους του ΄40, που αποτυπώνουν με παραστατική ενάργεια, τον ιστορικό δυναμισμό και το ηθική μεγαλουργία του ελληνικού λαού στην αντίσταση.

Χρόνια Πολλά σε όλους και ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί  ΖΗΤΩ η 28-η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, αναρτώντας την Γαλανόλευκη στα μπαλκόνια μας και απαγγέλλοντας τους μοναδικούς στίχους του Ιωάννη Πολέμη για αυτήν :

Πάντα και όπου σ΄ αντικρίζω
με λαχτάρα σταματώ
και περήφανα δακρύζω ταπεινά σε χαιρετώ

Δόξα αθάνατη στολίζει κάθε θεία σου πτυχή
και μαζί σου φτερουγίζει της πατρίδος η ψυχή

Με αγάπη
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 28-10-2016


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »