Ηθική πανδαισία στο Ηρώδειο με Μαρία Φαραντούρη και Γιώργο Νταλάρα, εχθές 30-9-16 !!!

Ηθική πανδαισία στο Ηρώδειο με Μαρία Φαραντούρη και Γιώργο Νταλάρα, 
εχθές 30-9-16 !!!

Γεια σας περβόλια, γεια σας ρεματιές
Γεια σας φιλιά και γεια σας αγκαλιές
Γεια σας οι κάβοι κι οι ξανθοί γιαλοί
Γεια σας οι όρκοι οι παντοτινοί

Οδυσ. Ελύτης (Του μικρού βοριά) / Μαρία Φαραντούρη

Μοναδικές στιγμές ηθικής ανάτασης και μουσικής μεγαλουργίας, ζήσαμε εχθές 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο εκστατικά όμορφο Ηρώδειο, με τους Μαρία Φαραντούρη και Γιώργο Νταλάρα να τραγουδούν μερικά από τα ωραιότερα ποιήματα των σύγχρονων ελλήνων δημιουργών, αλλά και τον απαράμιλλο μαέστρο, πρώην Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Λουκά Καρυτινό, να διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με υποδειγματική δεξιοτεχνία. Ήταν στην κυριολεξία η χθεσινή βραδιά, μια ηθική μυσταγωγία, που θα μείνει ανεξάληπτη στην μνήμη μας, στις μεγάλες στιγμές του Ηρωδείου. Η Μαρία Φαραντούρη, αυτή η ιέρεια του έντεχνου τραγουδιού μας, δόνησε με την ουράνια φωνή της και την σκηνική της ενάργεια τον χώρο, για να παραλάβει τη σκυτάλη ο πολυεδρικός καλλιτεχνικά και από τους κορυφαίους του τραγουδιού μας Γιώργος Νταλάρας και να τραγουδήσει μερικές επιτυχίες – ιδίως του Μίμη Κουγιουμτζή – όπως το «Όλα καλά και όλα ωραία» και να προξενήσει στο Ηρώδειο πανδαιμόνιο !!!

Εδικά για να ξαναέλθουμε στην έξοχη Μαρία, που σκέπασε με την «μεταλλική» φωνή της την μεγάλη μας μουσική σκηνή, όταν τραγούδησε το ποίημα του οικουμενικού μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, «Του μικρού βοριά»  (Γειά σας περβόλια, γιειά σας ρεματιές….) σηκώθηκε δακρυσμένο από συγκίνηση και ηθική έξαρση όλο το Ηρώδειο και υποκλίθηκε ευλαβικά στην μεγάλη αρτίστα Φαραντούρη.  Εκεί και εμείς στο μεγάλο μουσικό event, με την αγαπημένη μας αδελφή Ελένη Αβραμοπούλου, για να ψαύσουμε από την ηθική μαγεία Φαραντούρη, Νταλάρα, Καρυτινού. Αξέχαστες αληθινές στιγμές.

Η Ελλάδα δεν πέφτει, όσο θα υπάρχουν οι έξοχοι ποιητές και καλλιτέχνες της, να μεταλαμπαδεύουν και να εξάγουν στην παγκόσμια λεωφόρο του πολιτισμού, πνευματικό φώς και τέχνη !!!

Αλλά και :

Μίλα σιγά και μη φωνάζεις
είμαι κουτός και με τρομάζεις
δε θέλω κόσμο και φασαρία
αύριο μπαίνω στην ανεργία

Σταύρος Κουγιουμτζής / Γιώργος Νταλάρας

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, 30-91-16
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »