Ηθική αναλαμπή και φώς πολιτισμού, με Τσακνή, Μηλιώκα, Ζιώγαλα στο Αττικό Άλσος !!!

Ηθική αναλαμπή και φώς πολιτισμού, με Τσακνή, Μηλιώκα, Ζιώγαλα στο Αττικό Άλσος !!!


Δεν μπόρεσε ο «βαρύς» και συννεφιασμένος αττικός ουρανός, να μας αποστερήσει την χαρά και την ανεκλάλητη ηθική ανάταση, μιας σπάνιας και υψηλού πολιτισμικού ήθους συναυλίας στο Αττικό Άλσος, πρίν λίγες ώρες σήμερα Κυριακή 11-9-16, με τους μοναδικούς Διονύση Τσακνή, Γιάννη Μηλιώκα, Νίκο Ζιώγαλα και την άξια και ελπιδοφόρο Βιολέτα Ίκαρη. Γέμισαν με ήχους και μουσικά χρώματα το αττικό άλσος οι απαράμιλλοι αυτοί έλληνες ροκάδες και μας αναρρίπισαν τόσες και τόσες μνήμες και χρυσές αναμνήσεις. 

Με την μελωδική μουσική τους, με τον ανατρεπτικό στίχο τους και με την οξυδερκή εν γένει κοινωνική τους ματιά, που μέσα από την εμπνευσμένη μουσική τους, αποτύπωσε για περίπου τρείς δεκαετίες, τις στρεβλώσεις, τις δυσπλασίες και τα ανομήματα του πολύπαθου κοινωνικού μας τοπίου. Και οι τρείς τους ένας – ένας διαλεκτοί και με ηθικά λαμπρά μουσικά αποτυπώματα, κέρδισαν πριν χρόνια τις καρδιές μας και έκτοτε αποτελούν σταθερές και σηματωρούς στα μουσικά μας ακούσματα.

Ήταν όλοι εκεί λοιπόν στα κατάμεστο Αττικό Άλσος, έστω και εν μέσω του φορτωμένου με σύννεφα ουρανού, για να ακούσουν τους ροκάδες της καρδιάς μας και μαζί τους, να απολαύσουν το εξαίσιο ροκάδικο μουσικό ταξίδι τους, τριών δεκαετιών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του Οργανισμού μας (ΟΠΑΝΔΑ) Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, για την επίμοχθη προσπάθειά τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η συναυλία έστω και υπο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ιδίως στον αξιαγάπητο πρόεδρο του Οργανισμού κ-ο Χρήστο Τεντόμα, που με τις εμπνευσμένες μουσικές του επιλογές στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην Αθήνα», πραγματώνει φέτος μια πολυδύναμη ηθικά τομή, στα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Αθήνα, 11-9-16
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »