«Σταματία το γένος Αργυροπούλου», θεατρική πανδαισία στο Θέατρο Κολωνού με την Ελένη Ουζουνίδου !!!

«Σταματία το γένος Αργυροπούλου», θεατρική πανδαισία στο Θέατρο Κολωνού
 με την Ελένη Ουζουνίδου !!!
Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Θεατρική πανδαισία εχθές Τετάρτη 3-8-16 στο Θέατρο Κολωνού, με την παράσταση «Σταματία το γένος Αργυροπούλου», του Οργανισμού μας Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με την εκπληκτική Ελένη Ουζουνίδου, σε σενάριο Κώστα Σωτηρίου και σκηνοθεσία του μεγάλου μας θεατρανθρώπου και προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Η παράσταση ήταν μια ελεγεία για τον έρωτα και την ζωή, αλλά και για τις μεγάλες μας κοινωνικές δυσπλασίες της μεταπολεμικής Ελλάδας, που βίωνε τις πολιτικές αποφύσεις του επάρατου εμφυλίου πολέμου. Αγάπη, κοινωνική αξιοπρέπεια, φιλαλληλία, οικογενειακή τιμή, προσήλωση στις ελληνικές αξίες ζωής, ευγενές ήθος, αλλά και αφόρητη κοινωνική καταπίεση, σε μια μεταπολεμική Ελλάδα, που προσπαθούσε να επουλώσει τις χαίνουσες πληγές του εμφυλίου και να σταθεί στα πόδια της, ήταν τα σπουδαία ηθικά μηνύματα, που εξέπεμψε με το πολυδύναμο ήθος η παράσταση.
Μαγική στην κυριολεξία η πρωταγωνίστρια Ελένη Ουζουνίδου, που με την καλλιτεχνική της ενάργεια και υποκριτική δεινότητα, άφησε ενεό το θεατρόφιλο κοινό. Καταχειροκροτήθηκε ακατάπαυστα από τον διψασμένο για καλό θέατρο κόσμο, που με την καταιγιστική παρουσία του, βούλιαξε κυριολεκτικά το Ανοικτό Θέατρο Κολωνού εχθές Τετάρτη 3-8-16.
Και αυτή είναι η σπουδαία επιτυχία εφέτος για τον Οργανισμό μας ΟΠΑΝΔΑ, με τις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στην Αθήνα». Να σφυρηλατήσουμε στις γειτονιές της Αθήνας μας, την ηθική ενότητα του καθημαγμένου με την οικονομική πίεση κόσμου, αλλά και να προσφέρουμε στους έξοχους πολίτες της Αθήνας, στα λόγια του μεγάλου μας δοκιμιογράφου Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου «πολύτιμη αρωγή και ευδοκίμηση». Σε όλους τους συντελεστές του ΟΠΑΝΔΑ, που συνέδραμαν στην άψογη υλοποίηση της εκδήλωσης θερμά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στον πρόεδρο μας κ-ο Χρήστο Τεντόμα, για την εμπνευσμένη επιλογή και υλοποίηση των εκδηλώσεων, που πλημμυρίζουν με το άπλετο πολιτισμικό μας φως το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι.
Συνεχίζουμε με πολιτισμό, σπάζοντας την κοινωνική μόνωση της κρίσης !!!
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »