Ηθική πανδαισία και άπλετο φως με τις γυναίκες, για τον Οδυσσέα Ελύτη !

Ηθική πανδαισία και άπλετο φως με τις γυναίκες, για τον Οδυσσέα Ελύτη !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Ηθική πανδαισία και άπλετο φως χθες στο ιστορικό Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, σε μια λαμπρή εκδήλωση που συνοργάνωσαν για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του οικουμενικού μας ποιητή ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, η κραταιά Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» με τον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Κεντρικοί ομιλητές ήσαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό συγγραφέας κ-ος Θανάσης Βαλτινός και η συγγραφέας και Διδάκτορας της Σορβόνης κ-α Λίνα Λυχναρά, ενώ απήγγειλε στίχους του ποιητή ο έξοχος και αισθαντικός μας ποιητής Τάκης Χρυσικάκος, με ένα πολυδύναμο πολιτισμικά video του «μαιτρ» του είδους κ-ου Γιώργου Σγουράκη, να κλείνει την επαφή μας με τη λυρική μαγεία του πρωτόθρονου ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη. Το συντονισμό της συζήτησης είχαμε την υπερτάτη τιμή να τον κάνουμε εμείς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» κ-α Μαρία Γιαννίρη και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ-ος Χρήστος Τεντόμας.

Την εκδήλωση τίμησαν μαζί με το πλήθος γυναικών που συνέρρευσαν δυναμικά από όλο το Λεκανοπέδιο, για να εισδεχθούν την ηθική μαγεία του οικουμενικού μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, και πολλές επώνυμες κυρίες από το φάσμα του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων. Μεταξύ τους διακρίναμε, την ερίτιμο σύζυγο του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ-α Σίσσυ Παυλοπούλου, την τ. υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ-α Φάνη Πετραλιά, την διακεκριμένη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, την δημοσιογράφο-κοσμικογράφο κ-α Νίνα Βλάχου, την Βουλευτή κ-α Ευριδίκη Καραμανλή, την τ. Βουλευτή Επικρατείας κ-α Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, το πολιτικό στέλεχος κ-α Φωεινή Βρύνα κ.α.

Ήταν μια λαμπρή πολιτισμικά εκδήλωση, που πλημμύρισε με φως και ποιητική μαγεία το «Αντώνης Τρίτσης», στις δίσεκτες κοινωνικά και πολιτισμικά μέρες που διάγουμε. Στους συντελεστές της εκδήλωσης «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» και «ΟΠΑΝΔΑ» που είχαν την οιστρηλατημένη ιδέα και την ηθική δύναμη να την πραγματώσουν θερμά συγχαρητήρια !!! Στις φωτογραφίες, με τις κυρίες της "Παναθηναϊκής", την ερίτιμο κ-α Προέδρου της Δημοκρατίας κ-α Σίσσυ Παυλοπούλου, τους κ.κ, Τάκη Χρυσικάκο και Γιώργο Σγουράκη και τους προέδρους της "Παναθηναϊκής" και ΟΠΑΝΔΑ κ.κ. Μαρία Γιαννίρη και Χρήστο Τεντόμα.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »