Από την λιτανεία του Αγίου Κωνσταντίνου της Λένορμαν, αίνοι και δάκρυα …

Από την λιτανεία του Αγίου Κωνσταντίνου της Λένορμαν, αίνοι και δάκρυα …

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χάρη εορτάστηκε εχθές το απόγευμα, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 21-5-16, στον κυριώνυμο ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, επι της οδού Λένορμαν 140, ο μεθεόρτιος εσπερινός για την μνήμη των Αγίων ισαποστόλων. Εν συνεχεία έλαβε χώρα εκλιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων, αλλά και των οστών του Αγίου Κωνσταντίνου, που φιλοξενούνται στον ιερό ναό. Στις εορταστικές εκδηλώσεις χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες κ.κ. Ιωσήφ Προικοννήσων του Οικουμενικού Θρόνου και Μελίτων Μαραθώνος, συνοδευόμενοι από πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Υποδειγματική και γεμάτη αγάπη Χριστού και ανθρώπινη φιλότητα, η φιλοξενία στον ναό και τις εκδηλώσεις του εορτασμού, του προϊσταμένου του ναού Αρχιμανδρίτη του οικουμενικού θρόνου πατέρα κ-ου Κλήμη Φιλίππου που στην κυριολεξία συγκίνησε το χριστεπώνυμο πλήθος, με την εγκαρδιότητά του.

Ο Μητροπολίτης κ-ος Ιωσήφ, συνέγειρε καρδιές και συνειδήσεις με τον οιστρηλατημένο λόγο του, μιλώντας για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη και ειδικότερα για την πνευματική, πολιτισμική και ηθική τους μεγαλουργία και την συμβολή τους στο γένος, αλλά και μεταφέροντας το πανανθρώπινο και γλυκύτατο μήνυμα του Πατριάρχη και ηγέτη του έθνους και της Ορθοδοξίας κ-ου Βαρθολομαίου, για την ιερότητα της ημέρας.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε, έστω και αν κάποια στιγμή έπιασε και η βροχή, για να τιμήσει τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της Ορθοδοξίας μας, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, αλλά και για να διατρανώνει την αρραγή ηθική σχέση του με το σώμα της εκκλησίας μας, που είναι η τιμαλφής πολιτισμική μήτρα του προικοδοτημένου από την ιστορία, έθνους των Ελλήνων.

Ιδιαίτερα συγκινητική όμως υπήρξε η στιγμή, που οι πιστοί από ψηλά από τις πολυκατοικίες, έραιναν διάστικτοι από την θέρμη και το μεγαλείο της οικουμενικής ελληνικής ψυχής, την Ιερή εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τα Άγια λείψανα. Στιγμές που σε κάνουν να δακρύζεις, αλλά και σου εδραιώνουν μέσα σου την πίστη, ότι ο ελληνισμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ από κανένα μνημόνιο !!! Ζυμωμένο μέσα στο καμίνι της ιστορίας και με την ευλογία του Χριστού, το DNA των Ελλήνων, είναι φτιαγμένο για να επιβιώσει στην αχανή λεωφόρο του χρόνου. Για τούτο και είναι διαρκώς επίκαιρα τα λόγια του μεγάλου εκσυγχρονιστή της πατρίδας μας Χαριλάου Τρικούπη «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση».

Αίνος – ψαλμοί και δάκρυα λοιπόν, για την ιερή ημέρα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Και τα χρόνου με υγεία και η ευλογία τους, να κατευοδώνει τα βήματά μας !
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον φωτορεπόρτερ κ-ο Σπύρο Παπαγεωργίου της ηλεκτρονικής εφημερίδας orthodoxia.info για την φωτογραφία μας και τον συγχαίρουμε συνάμα για το υψηλής ποιότητας και δημοσιογραφικού ήθους, ενημερωτικό έργο που επιτελεί.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »