«Ότι εώρακάς με, πεπίστευκας» …

«Ότι εώρακάς με, πεπίστευκας» …
Με λαμπρότητα, μοναδική χάρη, αλλά και την καταιγιστική παρουσία του χριστεπώνυμου πλήθους, εορτάστηκε εχθές η πανηγυρική λειτουργία του Αγίου Θωμά, στον ομώνυμο περικαλλή ναό Αμπελοκήπων, χοροστατούντων του Επισκόπου Ναζιανζού κ-ου Θεοδώρητου, του προϊσταμένου του ναού, Αρχιμανδρίτου πατέρα Αλεξίου και πολλών άλλων ακόμα σεπτών ιερέων. Επακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου Θωμά, με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, που διάστικτοι από κατάνυξη και από συγκίνηση, προσευχήθηκαν και απηύθυναν τιμή στην ιερά μορφή της Ορθοδοξίας μας, τον Άγιο Θωμά. Παρόντες και πολλοί εκπρόσωποι από το πεδίο της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Μαζί και εμείς στην ηθικά λαμπρή αυτή εορτή της Ορθοδοξίας, με τους καλούς φίλους, τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ και Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων κ-ο Χρήστο Τεντόμα, τον τ. Διαμερισματικό Σύμβουλο 7-ου Διαμερίσματος Οικονομολόγο κ-ο Γιάννη Φ. Φωτόπουλο, τον λαμπρό δικηγόρο και συνεργάτη στην «Ένωση Κεντρώων» κ-ο Γιώργο Φ. Φωτόπουλο, την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Αθήνας, φιλόλογο δ/δα Ελευθερία Τζωρτζάτου, τον καλό φίλο από την «Ένωση Κεντρώων» δικηγόρο κ-ο Παναγιώτη Σφαέλο, τον φίλο υποψήφιο Διαμερισματικό Σύμβουλο κ-ο Δημήτρη Μπάνο, τον Διαμερισματικό Σύμβουλο και καλό επίσης φίλος κ-ο Γιάννη Χριστοφορίδη κ.α.
Διακρίναμε παράλληλα την Δήμαρχο Ζωγράφου κ-α Καφατσάκη, την τ. Δήμαρχο Ζωγράφου κ-α Φωτεινή Σακελλαρίδη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζωγράφου κ-ο Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ζωγράφου κ-ο Γρίβα και άλλους ακόμα Δημοτικούς και Διαμερισματικούς Σύμβουλους της περιοχής.
Αλλά ας ψαύσουμε λίγη από την ηθική μεγαλοσύνη, του Αποστόλου Αγίου Θωμά, που συνιστά από τις κορυφαίες μορφές της Ορθοδοξίας. Όταν τον καλεί ο κύριος να ψηλαφίσει τις πληγές του από τα καρφιά, για να πειστεί για την Ανάστασή του αναφωνεί εκθαμβωμένος : «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Και ο αναστάς Χριστός λέγει στον Θωμά : «ότι εώρακάς με, πεπίστευκας, μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες». Ήτοι πίστεψες επειδή με είδες. Μακαριότεροι και περισσότερο καλότυχοι είναι εκείνοι, που αν και δεν με είδαν, πίστεψαν.
Και του χρόνου με υγεία ! Να μας αξιώσει ο μεγαλοδύναμος Θεός, να συμμετάσχουμε και πάλι, στην λαμπρή αυτή εορτή της Ορθοδοξίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »