Η θανατηφόρα οσμή της δραχμής

Η θανατηφόρα οσμή της δραχμής

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι κοινός τόπος πλέον στην ελληνική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, κάθε φορά που δεν βγαίνει η εφαρμογή των σκληρών μέτρων του μνημονίου, η αποστροφή «σάμπως δεν θα΄ ταν καλύτερα, να μην δεχτούμε τα λεφτά του Σόιμπλε και να οδεύσουμε στην δραχμή ;» Και δυστυχώς αυτές τις επικίνδυνες για το μέλλον της χώρας σκέψεις, τις κάνουν όχι μόνο οι απελπισμένοι και θιγμένοι από την κρίση έλληνες, αλλά και άνθρωποι με σοβαρή πολιτική συγκρότηση. Είναι λογική αυτή η κόπωση το ελληνικού λαού. Έξι χρόνια τώρα θαλασσοδέρνουμε με τα κύματα , προσδοκώντας να λήξει τα μαρτύριό και να ακούσουμε κάποτε το λυτρωτικό «πιάσαμε λιμάνι σωθήκαμε». !!! Αντ΄ αυτού όμως, ψευδείς και αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις από τις πολιτικές μας ηγεσίες, αναμεμειγμένες με ανυπόστατες φρούδες ελπίδες. Όλη αυτή η ανελέητη αγωνία για το εθνικό σκάφος, οδηγεί στην απελπισία και ακόμα πιο χειρότερα στην παραίτηση.

Σε ένα τέτοιο καταθλιπτικό πολιτικό πλαίσιο, δεν λείπουν και οι λάτρεις ης συνωμοσιολο-γίας, που νυχθημερόν κατασκευάζουν σενάρια. Ήδη στις πολιτικές πιάτσες κυκλοφορεί ευρέως η «μηχανή» «η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδο τα πράγματα με τους δανειστές, ώστε εκ των υστέρων να πεί στον ελληνικό λαό, μας δώσατε εντολή για έντιμη λύση, προσκρούσαμε σε ώτα μη ακουόντων και τώρα πια δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά η έξοδος από το ευρώ». Τέτοια σενάρια εκτιμούμε ότι είναι παντελώς ανυπόστατα και πλήρως ανακόλουθα με την πραγματικότητα. Η μακραίωνη ευρωπαϊκή ιστορική εμπειρία, έχει αποδείξει ότι η ιστορία γράφετε με παραλείψεις, δυστοκίες, και λάθη και όχι βάσει ενός καλοστημένου προδιαγε-γραμμένου σχεδίου. Όμως δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι σε τέτοια επικίνδυνα σενάρια και μυθοπλασίες, διότι πολύ εύκολα μπορούν γαλουχήσουν τον ελληνικό λαό, σε μια αντιευρωπαϊκή κουλτούρα και μίσος για το ευρωπαϊκό πολιτικό εποικοδόμημα και να μας οδηγήσουν εν συνεχεία στον όλεθρο.

Δυστυχώς η χώρα σήμερα, δεν διαθέτει τούτες τις αλγεινές εθνικά ώρες, μια δυνατή πολιτική ηγεσία, που θα μπορούσε να κατευνάσει με το κύρος της το κύμα του αντιευρωπαϊσμού που θεριεύει και καλλιεργεί το σπέρμα του χαλασμού και της διάλυσης. Αυτός ο κίνδυνος εν παραλλήλω με το επιτεινόμενο αίσθημα εθνικής απελπισίας που έχει καταβάλει τον λαό, μπορεί να εμπεδώσει θανατηφόρα την ψευδεπίγραφη χίμαιρα της δραχμής και να μας οδηγήσει σε μια νεα εθνική τραγωδία, τύπου μικρασιατικής καταστροφής. Σε περιόδους ηθικής και πολιτικής κόπωσης, το θανατηφόρο λάθος ελοχεύει και συνάμα γοητεύει τους καιροσκόπους και τους δημαγωγούς. Στο τωρινό πολιτικό momentum βέβαια, βιώνουμε την τραγική αντίφαση της εφαρμογής μιας στρεβλής και πλήρως αναποτελεσματικής ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας, από μια κυβέρνηση με κατεξοχήν δραχμογενή πολιτική κουλτούρα !!! Καταθλιπτικό γεγονός που εξωθεί και τους νουνεχείς πολιτικά ανθρώπους - οι οποίοι δεν διανοούνται μια Ελλάδα εκτός Ευρώπης- να διερωτώνται «τι μέλλει γενέσθαι με τη χώρα;».

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων».
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »