Παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» του συμπατριώτη συγγραφέα Πάνου Ν. Αβραμόπουλου

Παρουσιάστηκε το τελευταίο βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» 
του συμπατριώτη συγγραφέα Πάνου Ν. Αβραμόπουλου

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής έξαρσης και φιλότητας, με την παρουσία πλήθους κόσμου απο το φάσμα της πολιτικής, του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, αλλά και με την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού -Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάστηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα, Α΄Αναπληρωτή Δημοτικού Συμβούλου Αθηνών και Αναπληρωτή Βουλευτή της Α΄Αθηνών της «Ένωσης Κεντρώων» Πάνου Ν. Αβραμόπουλου. Ήταν όλοι εκεί στην κατάμεστη αίθουσα του «Αντώνης Τρίτσης», για να τιμήουν τον άξιο συγγραφέα Πάνο Αβραμόπουλο, αλλά και για να επιχειρήσουν μέσα απο το βιβλίο του - για την ιστορική, πολιτισμική και αυτοδιοικητική ταυτότητα της Αθήνας- ένα μικρό και νοσταλγικό οδοιπορικό, στις χάρες, τις ομορφιές, τους ενθουσιασμούς και τα φτερουγίσματά της. Αναρριπίζοντας μέσα απο το βιβλίο, την μακραίωνη πολιτισμική παρουσία της λατρεμένης Αθήνας στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, αλλά και την ηθική και πολιτική βιοτροπία, όλων των διατελεσάντων Δημάρχων της.

Η παρουσίαση του βιβλίου την οποία διηύθυνε άψογα ο δημοσιογράφος- Σύμβουλος έκδοσης της «ΑΞΙΑΣ» κ-ος Τάκης  Μουσσάς, είχε την επικουρία ενός εκλεκτού team ομιλητών στο πάνελ, που με τους πανοραμικούς τους κατοπτρισμούς για το βιβλίο, αποζημίωσαν το κοινό στο έπακρο. Για το βιβλίο μίλησαν κατά σειρά ο πρόεδρος του Οργανισμού-Πολιτισμού-Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων και Δημοτικός Σύμβουλος επίσης κ-ος Χρήστος Τεντόμας, που εξήρε το αυτοδιοικητικό ήθος του Πάνου Αβραμόπουλου, την πνευματική του πολυμέρεια, αλλά και την βαθιά αγάπη του για την Αθήνα, που τον οδήγησε στην συγγραφή αυτής της κιβωτού μνήμης για την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Ακολούθησε ο απαράμιλλος ραδιοφω-νικά δημοσιογράφος τoυ «Parapolitika Fm» Ανδρέας Μαζαράκης, που εξέγειρε καρδιές και συνειδήσεις, με τον ρέοντα και γεμάτο ηθική ένταση, για τις ομορφιές, την ιστορία, αλλά και την παραδοσιακή ταυτότητα της πόλης λόγο του, που χάνεται καθώς τόνισε, στο όνομα της ιστορικής μας αμνησίας, αλλά και άνομων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Για να κλείσει την παρουσίαση του βιβλίου απο τους ομιλητές, ο εξαίρετος πολιτειολόγος, Δ/ρας Πολιτιστικής Διπλωματίας του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος  Όμηρος Τσάπαλος, που καταχειροκροτήθηκε για την παραστατική ενάργεια και την μεστότητα των επισημάνσεών του για το βιβλίο του Πάνου Αβραμόπουλου.

Τέλος μίλησε διάστικτος απο συγκίνηση ο συγγραφέας, που μαζί με την ευσύνοπτη αναφορά του στο βιβλίο, αναφέρθηκε στην στέρεα σχέση αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, που έχει χτίσει με τον λαό της Αθήνας, κατά την αυτοδιοικητική του παρουσία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης. Περαίνοντας έκανε μια πολύ ωραία παρέμβαση απο καρδιάς για το βιβλίο και τον συγγραφέα και εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος και βουλευ-τής Β΄Αθηνών κ-ος Γεώργιος Καρράς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ-ος Γιάννης Γρίβας, ο πρόεδρος του Οργανισμού-Πολιτισμού-Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κ-ος Χρήστος Τεντόμας, που ήταν και κεντρικός ομιλητής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της «Ένωσης Κεντρώων» Βουλευτής Β΄Αθηνών κ-ο Γιώργος Καρράς, ο τ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κ-ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, η τ. Βουλευτής της «Νέας Δημοκρατίας» κ-α  Κρινιώ Κανελλοπούλου, η διευθύντρια και ο προϊστάμενος του Τομέα Πολιτισμού του ΟΠΑΝΔΑ κ.κ. Λολα Βελόνα και Γιάννης Δημακόπουλος, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος του 1-ου Διαμερίσματος Αθηνών κ-ο Σάκης Αθανασάκης, ο Διαμερισματικός Σύμβουλος του 6-ου Διαμερίσματος Αθηνών κ-ο Βαγγέλης Βογιατζής, ο τ. Διαμερισματικός Σύμβουλος του 6-ου Διαμερίσματος Αθηνών κ-ο Κώστας Πλατόπουλος, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄Αθηνών κ-α Σοφία Σούμπαση, ο τ. Διαμερισμαρικός Σύμβουλος του 2-ου Διαμερίσματος Αθηνών κ-ος Παναγιώτης Αργυρόπουλος, τα κεντρικά στελέχη του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Αθήνας κ.κ.  Γιώργος Τρίχας, Γιάννης Κάγιος και Κώστας Κοτσικόρης, η Ελένη Ασημακοπούλου απο τον «Σύλλογο των εκ Γαστούνης Καταγομένων» την ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, η Βένια Τσιλιμίγκρα απο τον «Σύλλογο Πυργίων της Αθήνας», ο εκδότης του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» κ-ο Θάνος Αθανασόπουλος, η Ποιήτρια Αλέξάνδρα Βαίτση- Βάκρου, απο την «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών», ο ποιητής, κριτικός και δοκιμιογράφος κ-ος Δημήτρης Καραμβάλης - που έγραψε μια λαμπρή κριτική για το βιβλίο - και πλήθος κόσμου. Συγκινημένος ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τους καλούς φίλους που τον τίμησαν, τους θεσμικούς εκπροσώπους στην παρουσίαση, αλλά και τις αδελφές του Ελένη και Ιωάννα Ν. Αβραμοπούλου, για την πολυεδρική τους στήριξη και βοήθεια, στην πραγμάτωσης της παρουσίασης. Σημειώνουμε, ότι το βιβλίο «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα....», κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις «MPress», τηλ : 210 – 36.25.095.

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »