Ο Βασίλης Λεβέντης ορκίστηκε Βουλευτής, η δικαίωση για έναν έντιμο πολιτικό

Ο Βασίλης Λεβέντης ορκίστηκε Βουλευτής, η δικαίωση για έναν έντιμο πολιτικό

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Φαντάζει σαν όνειρο και όμως χθές έγινε πραγματικότητα. Ο Βασίλης Λεβέντης μετά απο μια μακρόχρονη και κοπιώδη πολιτική παρουσία, ορκίστηκε Βουλευτής στην Εθνική μας Αντιπροσωπεία. Είναι η ηθική δικαίωση για έναν έντιμο πολιτικό και ωραίο πρωτίστως άνθρωπο, που κράτησε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της πολιτικής ερήμου και των ανελέητων χτυπημάτων, απο την διαπλοκή και την κρατούσα τάξη των ΜΜΕ, την σημαία του ήθους ψηλά. Τι και αν δεν είχε οικονομικές στηρίξεις και επιχειρηματικές πατρωνίες για να τον αιμοδοτήσουν οικονομικά μέσα στον άνισο – σε υποδομές, οικονομική αυτοδυναμία και μέσα – ανταγωνισμό, ο Βασίλης ήταν δυναμικά παρών στις πολιτικές επάλξεις, με αυτή την ακένωτη ηθική του ικμάδα, για να αγωνιστεί για τους ξεχασμένους και τους αδικημένους της ελληνικής κοινωνίας. Τι και αν ήταν παντελώς κομμένος απο το μιντιακό σύστημα των εκλεκτών και των ευνοημένων – που παρείχαν αφειδώς γη και ύδωρ, αλλά και πολιτική ασυλία στους βαρώνους των media – πολιτικών, ο Βασίλης ήταν εκεί δυναμικά παρών στο ταπεινό γραφείο της Πειραιώς και έπειτα της Καρόλου, για να υποστηρίξει τα δίκαια, τους καημούς και τα οράματα, των ταπεινών και καταφρονεμένων – στα λόγια του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ – της ελληνικής κοινωνίας. Για να δώσει ΦΩΝΗ σε όσους δεν είχαν φωνή. Για να εκπροσωπήσει τους ΑΝΕΚΠΡΟΣΩΠΗΤΟΥΣ. Τους λησμονημένους, αυτούς που κανένα κανάλι και καμιά τηλεοπτική οθόνη, δεν θα αναδείξη ποτέ το δράμα και την κοινωνική τραγωδία τους.

Και να που σήμερα τριάντα περίπου χρόνια μετά, ήλθε η δικαίωση. Η πολιτική επιβράβευση απο μια ελληνική κοινωνία, που πλέον αηδιασμένη απο τις στρεβλώσεις, τις δυσπλασίες και τις κακοήθειες της μεταπολιτευτικής πολιτικής μας τάξης, που βύθισε τον τόπο στο χάος, παραχωρεί ζωτικό πολιτικό χώρο στους έντιμους και σ΄αυτούς κράτησαν την σημαία του ήθους ψηλά. Και με αυτές τις ηθικές παρακαταθήκες στην πολιτική του φαρέτρα, ο Βασίλης Λεβέντης, ο αγαπημένος μας Βασίλης, ξεκινά σε λίγες ώρες την νέα του μεγάλη πορεία, για την κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Δεν είναι εύκολος αλήθεια ο δρόμος τούτες τις αλγεινές ώρες για την χώρα. Σήμερα που πρέπει όλοι μας να κάνουμε θυσίες, να βγούμε απο την βόλεψή μας – όσοι είμαστε βολεμένοι – και κάνοντας μια υπέρβαση απο το μετερίζι του ο καθένας, να απεγκλωβίσουμε την Ελλάδα απο τις θανατηφόρες ατραπούς της υπανάπτυξης και να την επανατροχιοδρομήσουμε και πάλι στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας.

Αλλά αντλώντας ηθική δύναμη απο τα λόγια του μεγάλου στρατηγού της εθνεγερσίας Ιωάννη Μακρυγιάννη, αν αποδεσμευθούμε απο το αλαζονικό και εγωπαθές ΕΓΩ και αρθούμε στο συλλογικό ΕΜΕΙΣ, είναι βέβαιον, ότι θα τα καταφέρουμε. Οσάκις οι Έλληνες κληθήκαμε απο την αιματοβαμμένη μας ιστορία στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, να υπερασπιστούμε ιερά και όσια τα καταφέραμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα σώσουμε την Ελλάδα. Μας κατευοδώνουν ηθικά τα λόγια του απαράμιλλου πατριώτη, μαύρου Καβαλάρη Νικολάου Πλαστήρα, που αποτελεί τον κεντρικό εμπνευστή της μακραίωνης πορείας του Βασίλη Λεβέντη, «Την Ελλάδα απο το αυτί θα την πιάσουμε και θα την σώσουμε θέλει, δεν θέλει» !!!

Καλή επιτυχία στα νέα σου πολιτικά καθήκοντα, ως βουλευτής της Εθνικής Αντιπροσωπείας, αγαπημένε μας Βασίλη. Η ελληνική κοινωνία, οι φίλοι σου και όλα τα νέα παιδιά, που δίπλα δώσαμε την ιστορική μάχη της 20-ης Σεπτέμβρη, είμαστε ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Στο νέο μεγάλο αγώνα του ήθους και της πολιτικής αξιοπρέπειας, για την ανασυγκρότηση της πατρίδας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» στην Α΄Αθηνών.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »